Zo, eindelijk gaat het weer verder met de S450!Dagje hobbieën met mijn pa, die wou wel helpen met de versnellingsbak, en soms had ik wel eens een 3de hand nodig... Het is mijn eerste versnellingsbak

Schlüter s450

Schluterfan
Zo, eindelijk gaat het weer verder met de S450!

Dagje hobbieën met mijn pa, die wou wel helpen met de versnellingsbak, en soms had ik wel eens een 3de hand nodig... Het is mijn eerste versnellingsbak die ik helemaal uiteen gehaald heb om terug op te bouwen. Ging niet altijd van zelf, gelukkig had ik het onderdelenboek/handleiding van deze versnellingsbak, dat helpt toch wel een heel eind verder!
Zo goed als alle lagers nieuw erin, enkele assen zijn uit een ander bak van een S450 gekomen omdat de mijne zover slecht waren. Ook heb ik er nu een snelgang ingebouwd. Ben eens benieuwd of ik nu High Speed op de motorkap ga mogen kleven... haha.

Het diffrentieel kan er ook weer in, maar eerst even de achterassen uit elkaar halen, proper maken, schuren en herspuiten. Hopelijk kan ik ergens in de zomervakantie weer eens een ritje op deze maken.

Reacties

+4
yoohan
Knap hoor, dat je dit allemaal zo beetpakt. Ik weet niet hoe hard de snelgang straks is bij de Schlüter?
Of haal je iedereen straks in op de N-wegen 😁
+3
Schluterfan
@yoohan

Ik heb de snelgang van bij Eicher vandaan. Die zeiden dat hij 35 zou lopen, maar ik denk wel iets minder. Ik ga ervanuit dat ze bij Eicher die snelheid opgeven, omdat deze iets meer toeren doen? Als ik hem testrij zet ik er eens de gps op, dan weet ik het gelijk haha.
+5
Sojaboontje
@Schluterfan Kijk, daar knapt zo'n Schlüter altijd vanop met zon kwaliteits onderdeel 😉
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Schluterfan:
Ik heb de snelgang van bij Eicher vandaan. Die zeiden dat hij 35 zou lopen

En hoe hard (zacht) liep die dan zonder snelgang

Bij mij is een schluter met snelgang (high speed) 50+ kmh
+2
Schluterfan
@Fendt926Driver

Een kleine 20 😅
+2
draaipiet
Mooi project (en leerzaam)
+2
remco rooks
Altijd een mooie uitdaging die versnellingsbakjes reviseren mooi werk👌🏻
+1
Schluterfan
@remco rooks

Ja dat is het zeker.
+1
Altijd handig zo,n handleiding , ik heb er ook altijd een bij de hand 😃 toen ik mijn as 22 zijn bak volledig nieuw gelagerd en dichtingen had gedaan , was het een leuk iets om toch maar net te kijken of het wel juist in elkaar zat , de versnellingsbak van mn eerste Schluter hadden ze ook liggen prullen , de 5 ste versnelling omgedraaid des tijds , die stond dus altijd in versnelling 😂
+2
Schluterfan
@schluter jan van samang

Ik ga nog niet luid kraaien, bij mij was er ook al erg aan de bak gewerkt, alle slechte meuk eruit en gewisselt met die uit een stukken betere. De aftakas, pignonwiel en as zijn nu als nieuw. Er is enkel een borgpen afgebroken in de as van de acheruit schakeling. Daar heb in de pen gelukkig nog net zo diep kunnen slaan dat ze haar werk doet. Hoop een van de weken ook de aandrijving van de maaibalk te reviseren. Die heb ik nu half uit elkaar liggen, maar verder lukt niet door een vast zittende as. Doe moet ik eens meenemen naar het werk, samen met de achteras.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!