Foto van een Same Tiger Six 105. Meer dan een jaar geleden. Men bedoeling was na aankoop van deze trekker de trekker grondig schoon te maken zoals ik op de foto bezig was. De Tiger in te spannen waar

Same Tiger Six 105

Tim-MF3080
Foto van een Same Tiger Six 105. Meer dan een jaar geleden. Men bedoeling was na aankoop van deze trekker de trekker grondig schoon te maken zoals ik op de foto bezig was. De Tiger in te spannen waar het kon en vervolgens kleine lekkages te dichten of op te sporen, alle functies en dergelijke te testen. Een compressie test uit te voeren op de motor. Alsook de injectoren te laten reviseren. Kleppen te stelleb naderhand. En vervolgen stukje voor stukje deze tractor te restaureren. Helaas is het anders gegaan dan verwacht. Ik had hem nog niet zo lang en bij een transport ritje heeft de motor het begeven... Nu staat hij in een hoekje te wachten op mij en men goede moed. Maar weg gaat hij zeker niet! Ik begin er aan binnen de 2 jaar!

Reacties

+3
Massey 2705
Mooi verhaal , en ja , tijd vinden is soms moeilijk . Succes er mee 👍
+1
Tim-MF3080
@Massey 2705 ja zo is het! Dankjewel. Ik kijk er vast naar uit. Met vallen en opstaan komen we er wel.
+2
a3vandiejen
Super leuk die enthousiastme, je hoeft voor niemand te haasten, gewoon iedere keer wat en je komt er ook.
Plaatwerk strak scheelt al een hoop zoals je schreef,
Is de motor vastgelopen?...of een diesel probleem?
+2
Tim-MF3080
@a3vandiejen Dankjewel! Ja jullie maken me ook enthousiast haha. De motor zit vast wss ja. Het olielampje ging aan en hij draaide nog effe vierkant.. Ging allemaal heel snel maar ik probeerde hem snel uit te zetten. Vervolgens kwam er een enorme onderdruk uit het peilstok gevlogen. Gelukkig heb ik meters ver het peilstok nog gevonden. Nadien heb ik de tractor afgesleept en binnen gezet. Het eerste wat ik ga doen is de carter afnemen. En hem nog proberen rond te krijgen. Dan word ik al snel wijzer. Maar ik vrees op een totale revisie.
+4
a3vandiejen
En de goeie moet komt wel als je iedereen lekker bezig ziet op tractorfan.👍👌
+2
Tim-MF3080
@a3vandiejen Ik ga jullie tips en goede raad nog vaak nodig hebben!
+1
a3vandiejen
@Tim-MF3080 Wim en Joop kunnen je motorisch alles vertellen en uitleggen.
En wij weten ook wel het één en ander...dat komt goed.
+4
Martinsame
Gaat vast goed komen zijn machtige trekkers
+3
Tim-MF3080
@Martinsame Ja het geluid is heerlijk. Onbeschrijfelijk. En de motor had in lagere toeren veel koppel. Gaat lekker lang door
+2
Martinsame
@Tim-MF3080 zuinig op zijn worden denk wel schaars over een aantal jaar
+2
CaseCS130
@Martinsame Met deze motoren wel 🤣 Sorry, was te makkelijk.
+4
arnold-arentze
Kijk begin is er ziet er optisch uit als een goede basis👍
+3
Tim-MF3080
@arnold-arentze Ja ik ga geen slijp en laswerk hebben. Onder de spatborden kan ik gewoon opschuren en een dikke laag bitumen zetten.
+3
Towaberg
Dit wordt wel weer de trekker die hij eens was, tijd brengt….
+2
Tim-MF3080
@Towaberg Ja technisch 100% is het doel. Andere achterbanden heb ik al liggen. Dan nog een setje voorbanden en het is een hele andere tractor. Maar nu loop ik al ver vooruit haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Tiger Six 105 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!