Gehele plant silage maaien en harken. Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.Idee was oogsten met een maisbek maar dat was niet te doen, dan maar maaien en harken. Ik heb geen

Kuhn Hark

GerbertXL
Gehele plant silage maaien en harken. Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Idee was oogsten met een maisbek maar dat was niet te doen, dan maar maaien en harken. Ik heb geen maaier zonder kneuzer dus de buurman gevraagd met z'n nieuwe kuhn triple zonder kneuzers.

Reacties

Fendt926Driver
Hoe bevalt de hydraulisch aangedreven hark??
Loonwerker heeft er bij de massale 1e snede zo een 2 elements bijgekocht.
De achterste rotoren konden niet blijven draaien met de massale eerste snede gras
cb6520
@Fendt926Driver deze kan op het smalst 8.5 m harken dacht ik. Dat is het voordeel van de kuhn die heeft wel 4 meter verstelbare werkbreedte.
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver De hydraulische aandrijving vind ik prachtig, lekker veel werkbreedtebreik zoals al gezegd word. Ik heb geen problemen gehad met dat het niet wil draaien, maar ik kom ook niet zoveel tegen als een loonwerker. Het lijkt mij dat er meer achter zit als "hij wil niet blijven draaien, als je de voorste rotors een stuk smaller zet dan krijgen de achterste het vanzelf minder moeilijk en ben je nog steeds breder dan een 2 elements.
+1
john deere 7810
@Fendt926Driver

dat verhaal klopt niet. de achtersten konden gewoon blijven draaien. alleen was het gewoon te veel voor de hakselaar. en hij was al langer aan het kijken naar een dubbele erbij
arjanvw
Er is geen loonwerker in de buurt die op zwad kan maaien? Is dit jouw eigen hark?
GerbertXL
@arjanvw ja er zitten er wel als ik zoek, ook wel loonwerkers met een maaier aan de hakselaar. Maar er kwam al schimmel onderin omdat het zo plat lag, dit was gisteren en de rest van de week zijn de vooruitzichten ruk dus we wilden het wel weg hebben.
Dit is mijn hark ja. Beetje overdreven maar ik hou van opschieten 😁
ford8630power
@GerbertXL Krijgt je opraapwagen het nog wel verwerkt als er veel op zit met deze hark?
+1
GerbertXL
@ford8630power als ik langzaam genoeg rij kan alles erin, maar op een gegeven moment past het niet meer onder de trekker door. Ik harkte eerst 13 meter bij elkaar, nu 12,5.
arjanvw
@GerbertXL snap dat je hem nu weg wilt hebben, hier voorspellen ze niet heel veel regen per dag maar wel zo dat je net niks kunt... Mooie hark! Lijkt mij ook ideaal, vooral voor latere snedes. Alleen voor onze hark chauffeurs is dit te breedt en 'complex'...
GerbertXL
@arjanvw haha ja dat klopt, het is niet een machine waar je zo iemand mee wegstuurt. Ik begin er nu een beetje handigheid in te krijgen maar het is nog wel een leerproces.
Als je toch personeel hebt zou ik eens kijken naar een zijaflegger erbij kopen. Tweedehands niet duur en je kunt desnoods nog meer dan 2 keer de werkbreedte bij elkaar werken.
Marcsteffens6265
@GerbertXL er bestaan ook al 3 elements zij afleg harken daar kun je ook wel capaciteit mee halen.
arjanvw
Moet je dat willen om het gras 3 x om te gooien. Krijg je dan niet van die ouderwetse acrobaat wiersen? Of valt dat mee?
+1
GerbertXL
@Marcsteffens6265 Ik maak me daarmee vooral zorgen over de lengte. Mijn zij aflegger was al een gruwelijk lang ding.
arjanvw
@GerbertXL dat zou idd wel een optie kunnen zijn. Zo langzamerhand wordt onze machineberging te klein...
+1
Ruben-Wind
@arjanvw @GerbertXL wij hebben een ga6000 maar de capaciteit valt vooral op kleine percelen hier heel erg tegen. Vorige week hulp gehad van een liner 2900, deed meer als een keer zoveel terwijl ie maar 1,8meter breder is
+1
ford8630power
@Ruben-Wind Mede daarom hebben wij nu ook een liner 2900 ipv een zijafleg 😆
Ruben-Wind
@ford8630power klopt ik sluit ook niet uit dat er in de toekomst nog zoiets komt. Alleen nu krijgen we normaal ook 250 ha op jaarbasis bij elkaar met een 2000€ machine😅
@ford8630power hoelang heb je die 2900 al? Wat verandert er aan de inkuil capaciteit? Loonwerker hier zegt, hou lekker je zeiafleg, als je dan mooie Zwaden maait is de hakseld capaciteid het hoogst, en dat uur dat je langer bezig bent verdient zich dubbel en dwars terug
ford8630power
@ronald-deutz-fahr 3 jaar nu, als er weinig op zit hark ik 2 breedtes op elkaar. Dan ben je nog steeds niet langer bezig dan met de zijafleg. Normaal is 9 meter genoeg om de hakselcapaciteit goed te benutten. En we halen latere snedes zelf of doen we in balen, ook dan is dat een mooie breedte.
@ford8630power met latere snedes (zelf) oprapen is het Indd ideaal..
ik ben bang dat de haksel capaciteid bij latere snedes behoorlijk zakt…
+1
cb6520
@ronald-deutz-fahr alleen 99% van de mensen met een zijafleg kan er niet mee omgaan en krijg je van die proppen wiersen.
@cb6520 zorgen dat je bij die 1% hoort 🤣
1e snee zonder zwadbord gaharkt, dat beviel zeer goed bij de dikke snede. Kan je hem er los tegenaan gooien zonder dat je het zwadbord door het zwad moet vegen
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr of de ril er naast leggen. pick up van de hakselaar is toch 3 meter breed. kun je mooi 2 rillen naast mekaar leggen, dat vind de hakselaar ook het fijnste!?
+2
a3vandiejen
Ongelooflijk wat een machines tegenwoordig. Mooi.
+2
JarnoDrenthe
Mooi spul hoor, doet wat denken an de kermis , ben benieuwd hoe de hydraulische componenten het doen op de langere termijn.
+1
john deere 7810
@JarnoDrenthe

gaat heel goed. zijn niet veel problemen mee.
deutz dx 610
Heb je met deze bewerkingen van je product ook veel last van aren en erwten die eraf vallen of valt dat mee? Bij ons is het met een trippel maaier met kneuzer en afvoerbandjes gemaaid maar op de plekken van de zwaden zijn her en der wel wat aren achter gebleven
GerbertXL
@deutz dx 610 Het land ligt volledig bezaaid met erwten, maarja het is niet anders.
deutz dx 610
@GerbertXL ow dat is minder, soms weinig keus met dit weer
assink
Zou dit niet kunnen met een maaibord aan de hakselaar?
Loonwerker hier heeft een claas c600 aan z'n claas 940 zitten voor gps.
Bevalt blijkbaar beter dan met een orbis oid.
Quintto
Hoe heb je het product verder verwerkt? In balen geperst of een klein kuiltje gemaakt?
GerbertXL
@Quintto een kuiltje gemaakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!