Vandaag eventjes met mijn zoon staan kwijlen bij een uiterst zeldzame Schlüter bij een mede-liefhebber… Staat hier al 16 jaar lekker droog onder dak….

Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS

Gavrie Willemsen
Vandaag eventjes met mijn zoon staan kwijlen bij een uiterst zeldzame Schlüter bij een mede-liefhebber… Staat hier al 16 jaar lekker droog onder dak….

Reacties

NH-M135
Is da diene van pol de ven geweest?
Schluterfan
+6
RVM
Van de overwaarde op deze trekker zou deze “liefhebber” toch wel een simpele iets luxueuzere onderkomen kunnen maken voor deze jongen. Toch?
+3
jammermaarhelaas
@RVM

Als je de overwaarde in de hand hebt, is de Schlüter weg...
+12
Schluterfan
@RVM

Dat heeft hij ondertussen, alleen stond die schuur bij aankoop vol met ander spul van de vorige eigenaar. Die heeft de huidige eigenaar zelf mogen opruimen. De Schlüter naar die schuur verhuizen moet nog en word ook nog een klus. Zo over de weg rijden zit er niet in, omdat de versnellingsbak meen ik niet 100% is.

Hij heeft in de beginjaren dat hij deze trekker had pogingen gedaan om op de huidige woonplaats een schuur te bouwen. Ik ken de eigenaar heel goed en weet ongeveer wat hij geprobeert heeft.

Alleen is de regelmentering in Belgie op het gebied van een loods bouwen voor hobbydoeleinden zo onmogelijk, dat dit hier ook niet gelukt is.

Als je beroep het toelaat een schuur daarvoor te bouwen en je hebt er de plaats voor (dat laatste hier is zeker voorhanden), lukt dat, anders eigenlijk niet. Iets kopen met een schuur van dergelijk formaat is op vele plaatsen in Belgie als gewone werkman niet te betalen, of heel snel verkocht. En niet iedere Schlütereigenaar is goed voorzien in de geldbeugel als onze Duitse collegas tegenwoordig doen vermoeden. Het is nog steeds een hobby. De eigenaar van deze trekker heeft jaren gezocht naar een huis met schuur erbij. Die heeft hij gelukkig dan ook gevonden.

Dit is trouwens een van de redenen dat ik weg ben uit België. Ik heb van beginaf gezworen dat de Schlüters op een droge plaats moesten kunnen staan. En "betaalbaar" voor een jonge gast als ik, dan zoek je al snel alternatieven. En die vond ik in Zeeland. Het nadeel is dat ze mij nu hollander noemen. Maar of ik dat als nadeel zie ...
+6
RVM
@Schluterfan duidelijk 👍👍

Dus jij bedriegt nu ook iedereen in België, behalve als je het vergeten bent? 🤭
+4
Schluterfan
@RVM

hahahahah. Ook, en de directheid, ik vind het heerlijk om soms zo rechtaf in een mens zijn gezicht mijn gedacht eens te zeggen hahaha. Nee, ben ermee aan het rammelen. Ik heb mijn mentaliteit niet aangepast om hier te wonen, en dat hoeft volgens mij ook niet. Ze kunnen van Nederlanders zeggen wat ze willen, Belg zijn is ook wat...
+2
Dennis_dB
@Schluterfan je woont nu in het gebied van de reserve Belgen.
wim-same
@Dennis_dB Ha ha, net als jij Dennis. Maar wel heerlijk rustig bij jullie.
+1
Dennis_dB
@wim-same Dat klopt. Ik zou hier ook niet weg gaan als het niet moet. Huizen en grond zijn hier in verhouding niet duur.
wim-same
@Schluterfan Hee, Hollander, of moet ik zeggen Hollandse Belg ? ha ha Dat is nou het mooie van Nederland en België. net die verschillen. ( maar verder één Europa )
+1
JarnoDrenthe
@Schluterfan Hollander zou ik niet genoemd willen worden , liever Nederlander 😉
+2
VolvoPowerT700
Nu ben ik wel benieuwd naar het "levensverhaal" van dit werkbeest
+2
Schluterfan
@VolvoPowerT700

Deze is nieuw verkocht in Frankrijk, en kwam later bij een boer in Wallonie terecht waar hij onderandere ingezet werd in het transport van stro. Een vriend van mij heeft ooit een stukje film gevonden waar deze trekker op te zien is. Ik dacht in 2005, kort nadat wij de 1250 kochten heeft de huidige eigenaar deze trekker gekocht.
schluterman
Prachtige schlüter. Dus zijn er in België twee super tracs 2200 tvl Simon
+1
Schluterfan
@schluterman

Nee, dit is dezelfde zoals ik die ooit vele jaren terug eens gepost heb. Alleen heeft Gavrie de foto vanuit een andere hoek gemaakt.

Er zijn ooit 2 Super Trac 2200TVL-LS in Belgie geweest, beide Franse trekkers (deze op de foto heeft ook ooit in Frankrijk gelopen). De andere was heel rijkelijk uitgerust met fronthef, airco, elektrische hef, tropenfilter, ... Die is al vele jaren weg. Ik vermoed dat die beide Super Trac's op ongeveer het zelfde moment besteld zijn bij de Importeur, aangezien ze op elkaar volgden.
+1
schluterman
@Schluterfan en die van Wim beerten dan
+2
2850Johndeere6R
Een Beer in winterslaap?
deere power
Word deze nog in ere hersteld, of is hij op
n volgende eigenaar aan t wachten 🤔.
Jammer dat hij daar zolang, zomaar staat
+1
schluterman
@deere power ik denk dat hij gewoon in ere hersteld wordt de eigenaar kennende hij heeft er al een paar meer opgeknapt
+2
deere power
@schluterman Machtig mooi...
Als klein ventje veel naar de 2 schluters staan gapen van n boer bij ons in de buurt.
Zou wel passen tussen de Serres 👌
deere power
@schluterman Zou wel passen tussen de Deere 's ... 🤣 Autocorrect 🙉
+2
Gavrie Willemsen
@deere power de eigenaar kennende wordt dat weer een juweeltje
+2
deere power
@Gavrie Willemsen moet je toch kunnen om r 16 jaar vanaf te blijven... Kriebels om aan te beginnen...
Al veel vorderingen met de jouwe, volg t project (je) mee op afstand 😳👌
+3
Gavrie Willemsen
@deere power cabine wordt volledig in orde gebracht op een lasbedrijf, alle kruiskoppelingen en dichtingen van de vooras staan in bestellingen/revisie en binnenkort gaan de achterremmen weg om te het beleggen. De Mekanieker heeft er de laatste 4 weken weinig of niets aan kunnen doen
+2
Hannesman
Flinke trekker, mooi om te lezen dat deze trekker nog weer een opfrisbeurt krijgt. 👌Jammer om zoiets zeldzaams te zien verpieteren
+1
a3vandiejen
Prachtig allemaal.
+1
FORD-COUNTY
Machtige trekker, ben benieuwd hoe deze word..
schluterman
@FORD-COUNTY ik denk gewoon origineel en heel mooi opgeknapt
+2
FORD-COUNTY
@schluterman ja denk het als je de andere trekkers van de eigenaar ziet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!