Foto van een Valtra N143. Vandaag wintertarwe gezaaid.. Foto is geplaatst door Pieter Buren op 18-10-2021 om 23:19:05, met 8 reacties.

Valtra N143

+1
Pieter Buren
Foto van een Valtra N143. Vandaag wintertarwe gezaaid.

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Best frontgewicht erin met zaaien. Kun je daar niet 2 kipper wielen aan maken zodat je de grond tussen de trekkerwielen egaal aan kunt drukken ten opzichte van de grond onder de trekker wielen?
Pieter Buren
@MaxxuM4ever zou kunnen. Volgensmij maakt het voor de opkomst van de tarwe niet veel uit.
zettelmeyer
Hoe bevalt de trekker? Koppeling ook zo bokkig?
Pieter Buren
@zettelmeyer Het is wel een simpele trekker (Hi-tech versie) en heeft best wat vermogen voor een 4 cilinder. Hij heeft zo nu en dan wel wat kwaaltjes.

Ik vind de koppeling makkelijk te doseren. Zeker in vergelijking met de valtra 6350. Die is best bokkig en er zit een een halve seconde vertraging in.
zettelmeyer
@Pieter Buren hier juist net anders om de 6550 koppelt veel fijner als de 143. Wat voor kwaaltjes hebben jullie eraan? Hier problemen dat de motor in noodloop gaat. Oorzaak is nog niet gevonden...
Pieter Buren
@zettelmeyer Gewoon van die kleine (en een paar grote) dingen die je van het werk afhouden en wat je niet verwacht bij zo'n nieuwe trekker.

Afgelopen week opeens een luchtbel in het koelsysteem waardoor het koelwater niet meer werd rondgepompt en de motor veel te heet werd.
Aftakaspakket is vernieuwd na 2500 uur.
Kortstluiting in de werklampen achter omdat het plastic van de stroomdraden afbrokkelde.
Kortsluiting bij het oppompen van de stoel.
Radio stuk.
Hier een daar een sensor stuk gehad.

En echt een kwaaltje is dat hij niet uren lang bijna onbelast voor een pomp kan staan met 1100 motortoeren, want dan geeft hij storing in het adblue systeem.
LKamphorst
@zettelmeyer de velheid van de koppeling kun je zelf instellen. Staat beschreven in het instructie boek hoe.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N143 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!