De Vicon trommelschudder. Foto is geplaatst door wolseley op 09-01-2022 om 16:32:39, met 18 reacties.

Vicon Folder

440 foto's van @wolseley

+6
wolseley
De Vicon trommelschudder
Arold
@wolseley Dat was de verbeterde versie van de mijne

Reacties

+7
wolseley
Hierbij is de transportstand ook goed te zien op de achterkant

(klik om te vergroten)

+4
WaterDeutzer
Zullen we aan de sitebeheerder van TF vragen om bovenaan een knopje "Wolseley" toe te voegen? Maakt niet uit wat voor vraag je hebt over werktuigen achter het knopje vind je antwoord!😊
+3
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Dan nog een knopje "Stijn" @stijn-de-bock meer voor de trekker folders dan.
+3
wolseley
@WaterDeutzer hahaha zo bijzonder is het nu ook weer niet. Groot gedeelte wat ik heb is van veehouderij machines
+1
WaterDeutzer
Vroeger hadden we bij m'n baas behalve deze PZ nog andere trommelschudders: Kemper (klepels) en Gustin (veertanden). en nog een lichtgroene (paardentraktie) merk? De Gustin was meestverkocht door kwaliteit van werk en machine. Kwam ook wel door grote trommeldiameter t.o.v. PZ en Kemper.
+2
wolseley
@WaterDeutzer pz heeft ook zelf trommelschudders gemaakt
Mijn opa had vroeger ook een kemper trommelschudder.
Eureka en Prins dokkum schudders zag je hier ook veel vroeger
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @wolseley:
behalve deze PZ

Foutje! PZ lijkt er wel op. Vicon kende ik niet.
+2
wolseley
@WaterDeutzer folder van de PZ trommelschudder heb ik er ook al eens opgezet
De PZ Windy

(klik om te vergroten)

+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @wolseley:
Eureka

Eureka, dat was de lichtgroene schudder die ik bedoelde, ja.
+2
huub
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @huub:
dit is ook een eureka

Mooi, ik ontdekte er ook een berg op Google. Kon natuurlijk pas zoeken toen ik de naam wist.
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer het verschil tussen de Kemper en de PZ was dan weer de klep die open kon bij de PZ. Dan gooide hij het meer omhoog. Kemper gooide het dan meer op een hoop als het nog geen hooi was. Gustin en veenhuis was ik niet zo kapot van. Zeker in erg zwaar gewas gooiden die hun gebit er uit. Victoria en Lfe hadden daar ook last van met de opraper tanden uit een opraapwagen. Kemper, pz, holaras en Vicon hielden de tanden of klepels er wel in. Bij een broos gewas moest je alleen wel opschakelen en in pto toeren naar beneden. Anders sloeg je alles aan stof.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Kemper, pz, holaras en Vicon

Jij hebt brede ervaring met schudders!
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer dan zal jij er in jou jeugd waarschijnlijk niet op gelet hebben. Maar toen waren er nog veel kleine boertjes en dito schudders. En er draaide van alles en nog wat qua merken en types. De meeste waren van fabrikaat Kemper hier in de buurt. Zowel trommel als type strela. Maar ook draaiden er nog eureka paarden trommelschudders. Op die stalen fietswielen zakte die dingen hier niet weg op onze zand gronden. Dus die bleven heel en werken. Kan me eigen nog wel herinneren dat hier de eerste met een 4 rotor schudder aan de gang ging. ( pz ds 5000, de super strela ) wat een bakbeest! En dito capaciteit! Dat er twee balen kunstmest voor op de neus moesten om fatsoenlijk langs de weg te kunnen rijden, dat was bijzaak. Dat soort dingen vergeet je gewoon niet meer.
+1
langeslagdiesel
Op de foto, : netjes met de maairichting mee schudden. Dan is de opname veel gelijkmatiger door de schudder en maakt hij in het verse gras geen of minder rollen en dus hopen. Daar draagt ook de grote rotor diameter aan bij. De lage Kemper schudders waren daar wat gevoeliger voor. Zeker in erg lang zwaar gewas.
+1
DualPower
Mijn vader schafte in de jaren 80 een fronthef met PZ frontmaaier aan om in 1 werkgang te maaien en te schudden met de trommelschudder erachter. Was toen bij ons bijna de enige met een frontmaaier. We hadden een Veenhuis en een Kemper; Veenhuis met tanden en de Kemper met klepels. De Kemper had inderdaad soms te weinig ruimte om het gras erdoor te krijgen.

Pas later met 2 maaiers gaan maaien en apart met de schudder erachteraan; toen waren de kinderen wat groter en had moeders de handen vrij om te schudden en zodra de jongens vertrouwd waren om los te lopen mochten zij/ik het doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!