Aansluiting op de aux. Foto is geplaatst door Bobcat443diesel op 14-01-2022 om 17:04:09, met 25 reacties.

Bobcat 443

6 foto's van @Bobcat443diesel

Bobcat443diesel
Aansluiting op de aux

Reacties

Bobcat443diesel
Mooi
eicher4048driver
Mooi gemaakt. wat voor maaier of klepelbak komt eraan? lijkt me toch niet de meest ideale combi om mee op ongelijk terrein te rijden, zo smal dat die kleine bobcat's zijn
Bobcat443diesel
@eicher4048driver Beste , er zit nu een klepelmaaier van 80 cm op en is voornamelijk om de beken rond de weide te maaien. Want met dit systeem kan ik over de afsluiting werken . Maar er is een probleem namelijk, de maaier doet 2000 rpm (volgens mij voldoende) maar valt stil bij hoog en vol gras.Dit ligt volgens mij aan de druk die het systeem krijgt van de tandwielpomp. Deze geeft een druk van 100 bar ( kracht ) en 25 lm ( rpm ) hierbij wil ik het overdrukventiel lndraaien zodat ik 140 a150 bar bekom.maar weet niet of dit wel geen verdere problemen geeft voor de motor ,tandwielpomp en andere componenten . Heeft iemand anders ervaring met het opvoeren van de werkdruk , wil namelijk hierover meer weten .

Groetjes Bart.
eicher4048driver
@Bobcat443diesel als de machine zijn werkdruk momenteel afgeregeld staat op 100 bar is dat veel te weinig. Een nieuwe bobcat s70 heeft een werkdruk van 200 bar. de drukregelaar bij regelen naar 150-160 bar zou ik allereerst ook mee beginnen. Heeft u de hydrolische motor op de klepelbak aangepast of is dat het aangewezen volume? Dikwijls vergen hydraulische klepelmaaiers een bepaald minimum hydraulische opbrengst om krachtig genoeg te zijn en zijn toerental te kunnen halen. Als men dan een motor met kleinere volume cc wordt genomen voor aan een machine met kleinere hydraulische opbrengst kan de machine toch zijn toeren halen maar is hij belange na niet zo sterk.
Bobcat443diesel
@eicher4048driver Beste ,de hydrauliek motor ( op de maaier ) is 10 cc . Deze zat er op bij aankoop (Chinees) Daar ik denk dat het toerental OK is , kan ik enkel nog de druk opvoeren om meer kracht te hebben denkt ik ?

Groetjes Bart
eicher4048driver
@Bobcat443diesel Proberen kan geen kwaad en is het werk niet maar ik vrees dat druk opvoeren weinig effect gaat hebben en zo'n 10cc gewoon te klein is voor een klepelbak van 80cm. de olieopbrengst van zo'n kleine bobcat is ook te klein voor een klepelbak volgens mij
Bobcat443diesel
@eicher4048driver Beste. Dus ik zou de hydrauliek motor moeten vergroten ( van 10 naar ??? CC ) en de druk ook ?

Groetjes. Bart
eicher4048driver
@Bobcat443diesel Ja. Als je me gegevens van de klepelbak kan bezorgen wil ik het voor u wel eens berekenen.
Bobcat443diesel
@eicher4048driver Beste , de maaier is van China met geen enkele gegevens erop . Maar hebt zelf gemeten zodat ik weet dat dat hij een 10 cc motor is . Met maai van 80 CM breed . Dank op voorhand

Groetjes Bart
eicher4048driver
@Bobcat443diesel Deze klepelbakken van 80cm vragen een hydraulische opbrengst van minimum 40L/min. Met minder zal hij ook wel draaien en op toeren komen maar zal je er nooit hoog lang gewas en houtachtig gewas mee kunnen maaien vrees ik. @wim-same zijn combinatie is een goed voorbeeld. Hij heeft aan zijn kubota KX027-4 graafmachine dezelfde klepelbak hangen en dit werkt wel goed. Echter heeft zijn kraan een extra functie die tot 47 L/min kan geven!
NH-Ford
Kun je laten zien wat voor hydrauliekmotor op de klepelmaaier zit?
Zo op eerste blik is een tandwielpompje met 25 liter al zal die 200 bar geven niet toereikend voor een klepelmaaier.
Bobcat443diesel
@NH-Ford Beste. Hoop dat dit niet het geval is want dan sta ik hier vast

Groetjes Bart
+1
NH-Ford
@Bobcat443diesel Bij zulke dingen van te voren berekenen en meten... voorkomt veel ellende.
Jouw druk kun je hooguit opschroeven naar 180 bar.
Maar dan haal je met jouw klepelmaaier nog maar een koppel van 29Nm.

Heb je ook wel slangen en koppelingen met een voldoende doorlaat voor die 25 ltr/m?
Bobcat443diesel
@NH-Ford Beste. Het koppel van 29 NM zegt me zelf niets (voldoende of niet) De leidingen en koppelingen zijn zeker groot genoeg. Het meten is weten dat is mijn grootste probleem.

Groetjes. Bart
Fendt926Driver
@Bobcat443diesel bart koop een snelkoppeling met drukmeter. (Tientjes werk) en je weet welke druk je maakt en waar je hem eventueel naar toe wilt draaien met de druk.
En als de oliestroom naar de maaier beperkt is.
Probeer dan de retour slang duidelijk te vergroten.
Die is vaak het probleem van een niet goed draaiende hydro motor.
Te hoge retourdruk van olie die niet snel genoeg weg kan.

(klik om te vergroten)

Bobcat443diesel
@Fendt926Driver Beste, Ik hebt de druk en flow gemeten . (100 bar en 23 lm ). De toevoer en ook de retour leidingen zijn 5/8 met voldoende grootte koppelingen . Met nog een lekleiding van 1/4 op de maaier motor maar denk dat de druk te laag is en hoop bij opvoeren ervan dat het probleem hierbij zich oplost ?

Groetjes. Bart
Bobcat443diesel

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@Bobcat443diesel rijdt jou bobcat mechanisch of hydraulisch?
En zijn dat gescheiden pompen of dezelfde?
Meet de druk en liters eens als je rijdt.
Bobcat443diesel
@Fendt926Driver hij rijdt op hydraulische aandrijving en de pompen zijn gescheiden van elkaar. De maaier doet 2000rpm en bij wegrijden verminderd het toerental hiervan niet . Maar de macht van de maaier is niet optimaal ( valt op zijn gat in vol hoog gras) dit probleem zou ik willen oplossen, maar hoe?
Werkt anders perfect , hebt zelf 2 zweef standen lngebouwd in de arm ( hydraulics)

Groetjes. Bart
WaterDeutzer
IK heb vroeger ook wel een met deze Bobcats gewerkt. Je moest al wat atletisch zijn om er in en uit te klauteren. Dat lijkt me met jouw ventielen een nog grotere uitdaging.🤔
Bobcat443diesel
@WaterDeutzer klopt maar kan ze wel wegkantelen
Johnnyput
Zelfde klepelbak als die van @wim-same ( denk ik) , mss heeft hij meer info over de benodigde liters etcetera.
wim-same
@Johnnyput Ik weet niet hoeveel liter zo'n klepelbak nodig heeft, maar bij mij aan de Kubota KX 027 heb ik eigenlijk te weinig olie opbrengst. Zo dra ik ga rijden valt de klepelbak stil. Dus ik maai met de zwenk.
+2
eicher4048driver
@wim-same Dat is omdat zo'n kraantje geen apart hydraulisch systeem heeft voor de werkhydrauliek en rijhydrauliek zoals een kniklader dit wel heeft. Daardoor zakt uiteraard je maximum doorstroom omdat de rijmotoren ook olie vragen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bobcat 443 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!