Foto van een Same OnbekendNou kenners, kom dr maar in.. Foto is geplaatst door RVM op 08-02-2022 om 18:01:29, met 23 reacties.

Same Onbekend

660 foto's van @RVM

+4
RVM
Foto van een Same Onbekend

Nou kenners, kom dr maar in.

Reacties

+3
wim-same
Same Corsaro 70 of een Saturno 80.
R Bouwmeesters
@wim-same Je hebt vast gelijk, maar waar zie je dat aan?
R Bouwmeesters
@R Bouwmeesters hij lijkt mij nogal kort voor een 4 cilinder?
+5
wim-same
@R Bouwmeesters Motorkap met koel sleuven net achter de tankdop, Dik type uitlaat, verbreding in de motorkap. en ook de verhouding van de grill, van een Minitauro 60 is kleiner. Minitauro 60 zou met een soortgelijke motorkap de enige optie zijn. Lichtere en ook zwaardere typen hebben helemaal andere motorkappen. Corsaro en Saturno zijn aan de buitenkant hetzelfde, alleen de remmen zijn verschillend. Daar kan je een Corsaro of een Saturno ook altijd aan herkennen, maar dat kan ik op deze foto niet zien.
R Bouwmeesters
@wim-same Weer wat geleerd👍. Ik ken deze type's (nog) niet zo goed, en dacht eerst aan een minitauro 60 idd.
+1
wim-same
@R Bouwmeesters Minitauro 60 heeft een lichter type uitlaat. Dat is wel het makkelijkste herkenningspunt. Verder heeft een Minitauro 60 een rechte motorkap, en een kleinere grill. De Zwarte bovengrill met de naam SAME er in, heb je in 4 maten qua breedte. Delfino, Aurora, Falcon zijn de smalste. Dan de Minitauro 60 is iets breder. De Corsaro en saturno zijn weer 2,5 cm breder, en vervolgens de Panter, Drago en Buffalo hebben de breedste.
manus
Mooie brede balk...
Ritchie
Beste sporen gereden met de vorige keer schoffelen, daar heb je een heel jaar plezier van.. 😬
wim-same
@Ritchie Dan heb je geen stuur meer nodig. ha ha
+1
Ritchie
@wim-same

Nee haha, probleem is alleen dat de stand van je schoffel anders wordt, meer stekend. Zonder topstang is dat lastig corrigeren.
+1
PieterA
@Ritchie Dat klopt wel hoor. Er zijn zelfs loonwerkers die om die reden met een 12 -rijer de bieten rooien; zodat je je zaaisporen kunt volgen, zodat je niet wegzakt bij een natte oogst.
Ritchie
@PieterA

Je bedoelt dat ze dan de zaaisporen als rijpad gebruiken?
PieterA
@Ritchie Ja, die dragen beter dan de niet aangereden grond.
Ritchie
@PieterA

Aha zo, kan alleen wel tegenvallen met kluiten als je zulke diepe sporen rijdt. Dan ben je toch echt wel te vroeg geweest.
PieterA
@Ritchie Wat bedoel je nu?
Ritchie
@PieterA

Met zulke diepe sporen als op bovenstaande foto heb je dikwijls meer last van kluiten. Nu zal dat in suikerbieten wel meevallen maar met bijv. uien kan dat wel vervelend zijn.
+1
PieterA
@Ritchie O ja, zeker op wat zwaardere grond. Ik ben het met je eens hoor, het schoffelt voor geen meter die diepe sporen. Maar het rijdt wel lekker. Je schoffel zo veel korter tegen je plantrijen.
+1
a3vandiejen
Machtig mooie foto Rob..👌👌
Minitauro
Lijkt veel op Saturno 80 de cabine lijkt ook wat hoger.
+1
wim-same
@Minitauro Dit was nog uit de tijd dat er nog geen fabrieks cabine's waren, dus ieder merk cabine had zijn eigen stijl.
Minitauro
Er eerst dus door de trekker fabrikant altijd een cabine op maat besteld bij een andere fabrikant?
+1
wim-same
@Minitauro Nee, niet door de fabrikant, maar door een koper of dealer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Same ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!