Winter 2011-2012 denk ik. Foto van een Douven Partner veldspuit.De laatste spuit waar mijn vader haast altijd mee reed. 27 m en 2.400 liter. 20.8r38 eronder meen ik. Spuiten met een halve bar in de ba

Douven veldspuit

336 foto's van @PieterA

+2
PieterA
Winter 2011-2012 denk ik. Foto van een Douven Partner veldspuit.

De laatste spuit waar mijn vader haast altijd mee reed. 27 m en 2.400 liter. 20.8r38 eronder meen ik. Spuiten met een halve bar in de banden.

Het was een overjarig model in de showroom bij ons landbouwbedrijf. We hebben er van ongeveer 2000 tot 2011 mee gespoten. In het voorjaar met de mf 675 en als de aardappelen gefreesd waren kon de 6160 er voor.

We spoten toen met kleinere dopjes als nu. 250 liter per hectare, dus genoeg voor een kleine 10 hectare.

De pomp stond onder een te grote hoek op de dissel. We reviseerden de pomp iedere 2 jaar en de aftakas hebben we ook een keer of 3 kapot gehad. Een tijdje hebben we nog een elektrische storing gehad, waardoor 1 sectie wel eens onverwachts uit viel. Voor de rest weinig aan gehad.

Mijn vader was altijd extreem zuinig met de machines (hij moest het zelf repareren). Aan de bomen was dan ook niks te zien.

Uiteindelijk weggegaan omdat we samen met het bedrijf van mijn schoonvader en vrouw een 40 m machine met 4.000 litertank kochten.

Foto heb ik van LMB Zandijk Tholen.

Reacties

+5
PieterA
De complete spuit uitgestald voor een verkoopfoto.

(klik om te vergroten)

Mf 6160 met Douven Partner
+1
MaxxuM4ever
Dan is je vader heel netjes met die douven omgegaan, die stonden niet bekend om hun bomen dacht ik. Wij hadden vroeger een gedragen in de jaren 90 en daarvan lagen de bomen wel eens op de grond.
Die disselconstructie is inderdaad wat apart. Een rechte dissel met boven aanspanning en de pomp hangend eronder zoals je tegenwoordig wel ziet zou hier beter zijn geweest denk ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Douven veldspuit ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!