Een ELEFANT kipper. Foto is geplaatst door joop-same op 08-03-2022 om 11:29:18, met 5 reacties.

Same Samecar

+5
joop-same
Een ELEFANT kipper

Reacties

draaipiet
Prachtige foto
+2
Kristof_m
Waarom hadden deze het stuur allemaal rechts in de cabine ?
+2
roscho
Quote Reactie van @Kristof_m:
stuur allemaal rechts in de cabine

Waarom weet ik niet, maar het is me wel opgevallen dat in de jaren '70 en '80 de meeste Italiaanse vrachtwagens het stuur rechts hadden. Waarschijnlijk omdat ze in bergachtig gebied reden en vrijwel nooit hoefden in te halen. Deze dateren nog uit de tijd dat de vrachtwagens met 10 tot 20 km/h de bergen op kropen en omlaag ging al even langzaam omdat de boel anders niet meer te remmen was. Bij in- en uitstappen was rechts natuurlijk veiliger voor de chauffeur.
+3
draaipiet
Quote Reactie van @Kristof_m:
Waarom hadden deze het stuur allemaal rechts in de cabine

@roscho Ik heb wel eens gehoord van een oude chauffeur dat het stuur rechts zit voor het elkaar passeren. De bergwegen waren smal stijl en veel bochten, dan kon je met je hoofd uit het raam je voorwiel zien en op het uiterste randje rijden en op die manier kon je langs elkaar heen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Samecar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!