Brandstof pompen fabriek van Same, met V8 pompen in de maak. Foto is geplaatst door joop-same op 08-03-2022 om 22:37:25, met 14 reacties.

Same Samecar

+8
joop-same
Brandstof pompen fabriek van Same, met V8 pompen in de maak

Reacties

+5
joop-same
Een stuk of 40 pompen in de maak voor een V8 motor.
+1
Fast Eddy
Dat ziet er wel coronaproof uit. In ruimte valt te wezen.
+2
JarnoDrenthe
Dankbaar werk , wat hebben die pompen samen bergen werk verzet voor de samenleving.
Kramer U800
Maakte Same hun eigen brandstofpompen?
+1
Rijndirk
@Kramer U800 weet ik niet. Mijn falcon zat volgens mij een ander merk pomp op maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zit nu verf overheen
joop-same
@Rijndirk Same gebruikt(e) ook Bosch en Disa brandstofpompen.
+1
radium45
@Kramer U800 Spica is toch gewoon een merk net zoals Bosch en CAV?
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @radium45:
Spica is toch gewoon een merk net zoals Bosch en CAV

Volgens Wikipedia klopt dat. De oprichter heeft Spica later verkocht aan de Fiat groep die het later weer verkocht aan Delphi/CAV. Nadat de oprichter met Spica stopte, heeft de man met z'n broer SAME opgericht. Geen enkele binding tussen Spica & Same.
+3
joop-same
@WaterDeutzer Spica is in 1932 opgericht door Francesco en Eugenio Cassani en in 1942 verkocht aan IRI. beheerd door Alfa Romeo enz. het laatste was het Amerikaanse bedrijf TRW.
In 1942 werd SAME opgericht door Francesco en Eugenio Cassani en het huidige SAME is nog steeds in handen van de kleinzonen van Fr.Cassani.
radium45
Quote Reactie van @joop-same:
Alfa Romeo enz.

Dat klopt helemaal. Ben nu een beetje aan het googelen op Spica en dan kom je heel vaak hits tegen die gelinkt zijn aan Alfa.
+2
joop-same
@radium45 Dit heb ik uit mijn eigen Same archief al jaren en er staat wel wat in wat ook op WP. staat, ik heb eens gekeken wat er nu allemaal staat, dat Spica in 2014 gestopt was had ik nog niet.
Cassani heeft ook nog een tijdje bij Alfa Romeo gewerkt, en zou daar ontslagen zijn omdat hij een stukje schuurlinnen had meegenomen.
+1
WaterDeutzer
@joop-same Dit is de uitgebreide versie van Wiki. Zo gaat dat bij grote jongens: eten en gegeten worden.
Kramer U800
@radium45 Geen idee, ik had nog nooit van het merk gehoord.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Samecar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!