Foto van een Case IH Puma 220 met Gaspardo 12 rijer. Afgelopen woensdag de laatste percelen voor dit jaar gezaaid. Ongeveer 1200 ha maïs dit jaar. Misschien op de foto slecht te herkennen, maar dit p

Case IH Puma 220

116 foto's van @DaanLek

+1
DaanLek
Foto van een Case IH Puma 220 met Gaspardo 12 rijer. Afgelopen woensdag de laatste percelen voor dit jaar gezaaid. Ongeveer 1200 ha maïs dit jaar.

Misschien op de foto slecht te herkennen, maar dit perceel van 16 ha was voor de helft in een nacht tijd compleet weggevreten door zwijnen. Als je goed kijkt zie je dat de rijen over de gehele lengte omgewroet zijn. Daardoor kon ik wat ik die avond daarvoor gezaaid heb, Ochtends weer opnieuw zaaien.

Gelukkig hebben we verder nog nergens schade kunnen ontdekken en hebben we de afgelopen dagen alles klaar kunnen maken voor de eerste snee waar we maandag aan gaan beginnen.

Reacties

Fast Eddy
Dat is dan zeker ook prijsschieten op zwijnen? Hebben jullie in andere gewassen ook veel last van de zwijnen?
+1
DaanLek
@Fast Eddy We hebben vooral in de maïs last van zwijnen, jagers zijn hier vrij actief dus de schades vallen mee. Zo erg als het hier was heb ik het ook nog niet gezien.

In de maïs kunnen ook hele sporen platgelopen zijn door een koppel reeën die opgejaagd worden door wolven. De wolf wordt hier ook steeds actiever met alle gevolgen van dien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Puma 220 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!