Foto van een Beco Super 2800 met tricec assen en luchtdrukwissel. Foto is geplaatst door Mauritsdb op 01-06-2022 om 20:38:47, met 31 reacties.

Beco Kipper

+3
Mauritsdb
Foto van een Beco Super 2800 met tricec assen en luchtdrukwissel

Reacties

+3
deufi
Prachtige kieper. Ben je denk ik EUR 100.000 verder op dit moment.
MaxxuM4ever
@deufi 100.000 voor een kipper? Allemachtig
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Een Everest 22 van VGM, 1 jaar oud met alles erop en eraan kost ook al €62K he..
+1
MaxxuM4ever
@valmet6400power dan blijven we nog wel een tijdje een extra kipper huren als dat nodig is of de loonwerker die een kipper+trekker+chauffeur mee brengt met bieten rooien gratis of tegen een kleine vergoeding.
Vandaar dat de 2e hands kippers ook zo stevig geprijsd zijn dus als ze al te vinden zijn.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ja als nieuw (te) duur wordt heeft dat ook automatisch invloed op de tweedehands markt inderdaad. Maar als je het zo bekijkt dan kun je eigenlijk geen nieuwe kiepwagen kopen voor het geld wat je per jaar kwijt bent aan die paar uur dat je een extra kieper nodig hebt 😄
deufi
@valmet6400power Of juist wel. Onze vorige kieper hebben we 30 jaar gereden en voor bijna dezelfde prijs weer ingeruild als waar die 30 jaar eerder voor gekocht is. Dat was 30 jaar terug een mega kieper en bij inruil een courante standaard maat.

Een kieper is agrarisch gezien de beste investering die je kan doen, omdat je er minimaal op afschrijft als je er zuinig mee om gaat. Je moet hem alleen kunnen financieren.
+3
valmet6400power
@deufi
Nou daar ben ik het niet helemaal mee eens want dat onderdeel “even financieren” is best pittig. Het is eigenlijk een slechte investering omdat je (in ons geval met 2x een 12 tonner) die twee wagens kan inruilen voor niet eens 1x een nieuwe 22 tonner. Wij krijgen meer dan die wagens nieuw kostten in 2003 maar daarentegen moeten wij ook flink bijbetalen en dan hebben we maar 1 kiepwagen van misschien 18 ton? Dus dan is inruilen helemaal niet interessant, vooral niet omdat per keer kiepen die nieuwe wagen een stuk duurder is dan met onze oude. Omdat je daarmee vaker moet kiepen haha.

En dan hebben we 1 wagen en moeten we alsnog een kiepwagen erbij kopen want met 1 wagen kunnen we het combinen niet bijhouden of aardappels rooien. Dus dan leg je zeg €65.000 per wagen neer voor een gestuurde 22 tonner met 30.5 inch banden, misschien dat je als je er twee koopt wat korting krijgt zit je op €120.000. Als ik onze wagens Google zie ik €14.000 staan. Is totaal €28.000.

Dus dan in ons geval nog €92.000 bijbetalen voor twee wagens..
MaxxuM4ever
@valmet6400power tikkeltje appels met peren tussen een 12 tonner op 22,5” banden en een 22 tonner op 30,5” met een gestuurde as, al geeft grotere kippers wel veel rust in de oogsttrein.
+1
BuvaM
Quote Reactie van @deufi:
Een kieper is agrarisch gezien de beste investering die je kan doen,

Rendement uit het verleden biedt geen garantie voor de toekomst.
Overigens vind ik het wel een originele opmerking.

En te bedenken bij de hoge kiepperprijzen dat een fabrikant ooit eens zei : teveel concurrentie, niets aan te verdienen, is slechts gratis rijdende reclame.
+1
catfan55
@deufi ik denk dat je er niet gek ver vanaf zit 😅
+1
mklok
@deufi Hier is er ook één die dezelfde drie asser heeft gekocht. Was inderdaad €100000,- verder.
deufi
@mklok Dan zit ik er nog niet gek ver vandaan!. En dit is ook nog een luxe versie met valkleed en luchtdruk wisselsysteem.
rommert14
@deufi Ja beco doet ook niks anders als verhogen hoor Ik wel van onze lmb, ben je mooi klaar mee als je als lmb verkoopt
deufi
@rommert14 ik heb het idee dat de meeste fabrikanten hun prijzen bijna maandelijks verhogen. Niet normaal meer.
rommert14
@deufi jst, een Deense producent van shovelbakken etc. Heeft de prijzen afgelopen maand met 30% procent verhoogd, de verkoop moet op een moment wel stagneren want het valt straks niet meer te betalen.
bart-spies
@rommert14 Er zit ook weinig anders op he, grofweg de helft van een kipper is het materiaal, en alleen ijzer is al een euro per kilo gestegen. Als de prijzen niet omhoog gaan dan geef je met elke kipper een hand geld uit eigen zak mee.
StevenBomers
Daar zou ik er ook wel 2 van willen hebben👌
+2
dave 7810
@StevenBomers spaarvarken al stuk geslagen?
+2
StevenBomers
@dave 7810 ja als ik het hierzo lees moet eerst de bank gebeld worden😂 poh wat een geld voor een bak op wielen..
Mauritsdb
Als je nu zo 1 nieuw besteld kost hij meer als €150.000
bart-spies
@Mauritsdb Helemaal voor die variant met RVS bodem
Ritchie
Quote Reactie van @deufi:
Een kieper is agrarisch gezien de beste investering die je kan doen, omdat je er minimaal op afschrijft als je er zuinig mee om gaat. Je moet hem alleen kunnen financieren.

Dat vind ik een opvallende redenering. Je koopt toch een werktuig om geld mee te verdienen? Je hebt toch ieder jaar rente. Kun je beter een hectare grond kopen lijkt me?

Persoonlijk lijkt me dat je zo'n simpel werktuig als een kipper zo goedkoop mogelijk zou moeten kopen, omdat er buiten brede banden niet zoveel meerwaarde aan zit.
+1
catfan55
@Ritchie over die hectare grond betaal je toch ook rente? En vaak nog over een vele langere periode.

Een kieper is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad. Dat extra bundertje grond is een keuze. Dan is het fijn dat iets waarde vast is. Hier is dat zo met grain bins, die zijn (dankzij inflatie) praktisch waardevast
+2
dx11
@catfan55 zonder kieper boeren lijkt mij fijner als zonder grond
+7
john deere 7810
@Ritchie

Een hectare grond of een kieper verdient zichzelf niet terug in de landbouw. maar je kunt beide niet zonder.

volgens mij kun je zo lang rekenen als je wilt. maar 1 ding is zeker. wie niet investeert blijft niet bestaan. en gelukkig heeft niet iedereen de zelfde rekensom of bedrijfsvoering.
@john deere 7810
Quote:
Een hectare grond of een kieper verdient zichzelf niet terug

Bijzondere uitspraak. Hoe kan iets zich niet terugverdienen wat oneindig is? Die grond schrijf je niet af zolang niemand het komt onteigenen…
MaxxuM4ever
@ronald-deutz-fahr het opbrengend vermogen van de grond dekt toch tegenwoordig de vaste lasten ( rente, waterschapslasten, onderhoud enz. ) niet meer. Ik denk dat @johndeere7810 dat bedoelt.

Kopen en dan gaan verhuren/verpachten is ook een schip van bijleg anders deed iedereen dat wel.
john deere 7810
@ronald-deutz-fahr

ik bedoel het inderdaad meer op de manier zoals @MaxxuM4ever

het geld wat je in de grond steekt. haal je er meestal zelf nooit meer uit. kwa lasten enz meegeteld.
MaxxuM4ever
@john deere 7810 het enige “rendement” is de afgelopen jaren de waarde vermeerdering geweest, maar ja dat is dood geld totdat je het verkoopt.
@MaxxuM4ever dat is toch met die kieper ook zo? Wat heb je nou aan lage afschrijving tot je hem verkoopt? (Waar de discussie over begon)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Beco Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!