18 augustus 2022 Foto van een New Holland T 7.200 met Maclouis uienklapper en Maclouis uienrooier.De vroege zaaiuien waren rond 5 augustus rijp om te rooien,  alleen de omstandigheden waren te droog o

New Holland T 7.200

336 foto's van @PieterA

+3
PieterA
18 augustus 2022 Foto van een New Holland T 7.200 met Maclouis uienklapper en Maclouis uienrooier.

De vroege zaaiuien waren rond 5 augustus rijp om te rooien, alleen de omstandigheden waren te droog om te kunnen rooien. Dan zouden er te veel vellen af kunnen gaan.

Na een buitje van 8 mm ging het rooien op 18 Augustus perfect. Dit is grond van 8% afslibbaar.

De frontklapper heeft een zeer sterke zuigkracht; bij nominaal toerental van de trekker zoog hij veel te veel uien uit de grond. Het motortoerental werd gereduceerd naar 1400 rpm en de klapper iets hoger afgesteld.

Ook heb ik de rooier iets dieper in laten stellen. De lichte grond was toch superzacht en dan beschadigen de uien minder.

Verder de losklep aan de achterzijde wat gesmoord; zodat de meegenomen uien over een wat grotere lengte losgelaten werden.

Het verlaagde motortoerental leidde er ook toe dat de rooier achter de trekker wat rustiger zijn werk deed. De rijsnelheid was zo'n 4 km per uur.

Dit afstellen van de 2 rooicombinaties duurde een uur en het resultaat was prima.

Eerst zijn de buitenste 9 rondjes van 2,25 m breed rond het perceel gerooid. Die hebben we 's-avonds opgeladen, zodat ze daarna het midden van het perceel konden rooien.

Reacties

+3
PieterA
Op deze foto zie je wat onkruid. Door het sterk drogende weer gaf dat geen problemen bij het laden met onze Amac waar geen egelband op zit.

(klik om te vergroten)

De 2 rooicombinaties bij elkaar.
MaxxuM4ever
Dat zijn evengoed ook best grote trekkers voor een redelijk licht klusje als uien rooien. Het enige nadeel vind ik altijd het moeten heffen van die redelijk zware uienrooier op die 2 smalle achterbanden.
Onze uien groeien nog op 1,50 bedden en dan komt de loonwerker met een new Holland TL ( oude fiat 90 serie techniek).
PieterA
@MaxxuM4ever 125 en 155 iso pk.Een Tl 91 is 91 iso pk. Per meter werkbreedte scheelt het dan nog niet zo veel.
Mooie duidelijke uitleg, top!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!