Foto van een Vss Amac. Super machine voor deze klus. Vlakke invoer en een brede afvoerband na de egelmat. Dit jaar zijn de uien op 3m gerooid. Daardoor toch goede capaciteit en hoeft er niet zo hard g

Uien laddn

+3
MaxxuM4ever
Foto van een Vss Amac.
Super machine voor deze klus. Vlakke invoer en een brede afvoerband na de egelmat.
Dit jaar zijn de uien op 3m gerooid. Daardoor toch goede capaciteit en hoeft er niet zo hard gereden te worden. De lader reed zo’n 3.7-4 km/u. Zo had hij steeds een lege wagen en kon het lossen het mooi bijhouden. De oude miedema duoband van 60cm breed is daar de beperkende factor. Ondanks het hogere toerental door de frequentie regelaar kunnen er niet oneindig uien overheen.
Het blok was 4,5 ha, zo’n 64 zwaden uien. Om 10.00 uur begonnen en inclusief 3 pauzes rond 18.00 uur alle uien op het erf.

Reacties

Towaberg
Lijkt me leuk werk 👍
+1
MaxxuM4ever
@Towaberg is het zeker
JD3010
@MaxxuM4ever Lekker hé die brede bedden, dan kun je overal beginnen met de grote kiepwagens.
+1
MaxxuM4ever
@JD3010 jazeker, nu nog grote kippers. We reden met een 8, 12 en een 16 tonner. Die 2 kleine zijn dan evengoed zo vol.
casejxu
Door wie laat je ze rooien en laden?
MaxxuM4ever
@casejxu rooien door Loonbedrijf Hopmans en meestal laden door een grotere boer hier in de buurt. Ze reden altijd deurz maar sinds een paar jaar ook een aantal John deere’s. Ik denk dat je hem dan wel kent.
casejxu
@MaxxuM4ever ja die ken ik zeker. Zat ie zelf op de bok of die veehouder die daar loopt?
+1
MaxxuM4ever
Nee een andere medewerker, oude buurjongen van verderop van de Schervenweg vroeger. De veehouder moest naar breezand met de andere lader, een avr 9200 bunker rooier. Andere jaren wel de veehouder chauffeur, gaat ook heel best.
casejxu
@MaxxuM4ever aha kwam vroeger nog wrl eens met me nicht mee naar familie dag die jongen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holaras uienlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!