25 augustud 2022 Foto van een John-Deere 6105 R. Met een zelfbouw graszaaimachine.Door het gras op een rijafstand van 50 cm te zaaien is het makkelijker om Onkruidbestrijding uit te voeren. De zaadopb

John Deere 6105R

336 foto's van @PieterA

+2
PieterA
25 augustud 2022 Foto van een John-Deere 6105 R. Met een zelfbouw graszaaimachine.

Door het gras op een rijafstand van 50 cm te zaaien is het makkelijker om Onkruidbestrijding uit te voeren. De zaadopbrengst is niet minder dan bij volvelds zaaien. Zoals je kunt zien spoort deze combinatie niet in. Ook heeft dit een aardige capaciteit. Na het zaaien is het nog gecambridged, waarna het met tramat gespoten is.

Reacties

hobbyboer
Hier ga je dan later een keer met de schoffelbalk door?
Wat zit er in de strooier voorop?
+1
PieterA
@hobbyboer We hebben dit perceel zaaiklaar verhuurd. Deze zaaicombinatie is van de huurder.

Ik weet niet wat er met de tank voorop toegediend wordt.

Ze hebben een schoffel van 6m, maar vaak zie ik ze rijenspuiten. Ik denk dat graswortels het niet fijn vinden om geschoffeld te worden.
hobbyboer
Quote Reactie van @PieterA:
rijenspuiten

Oja, dat kan ook nog
Fast Eddy
Is dit nog een speciaal ras/ soort. Hoe lang duurt deze teelt?
Het lijkt mij juist dat je meer last hebt van onkruid op deze manier. Omdat je veel meer open plekken hebt. En de grond droogt sneller uit omdat niet alles bedekt is.
+1
PieterA
@Fast Eddy Graszaad wordt meestal in juli gedorst. Het zaad wat hier geoogst wordt wordt door andere telers nog 1 á 2 x vermeerdert en dan komt het op de markt voor veehouders of gazons of sportvelden.
Fast Eddy
@PieterA

Dit is dus een soort van stamselectie? 1 jarige teelt begrijp ik.
+1
PieterA
@Fast Eddy Ja, zoiets.
+1
deufi
Bijzonder, initieel zou ik verwachten dat de onkruid druk juist een stuk hoger wordt door die grote rijen afstand en daarmee minder bodembedekking. Wij hebben ook wel eens graszaad gehad met veel open ruimte ertussen, maar er opbrengsten daarvan waren ook heel slecht.
+2
PieterA
Onkruiddruk wordt zeker hoger, maar het gaat er in deze teelt om alle verkeerde grassen er uit te halen. En dat gaat op deze manier makkelijker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6105R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!