Foto van een John Deere Meerdere, het was een dag boven 0, dus even de cold storage leeg en opnieuw indelen. Alle trekkers zijn schoon en hebben hun onderhoud gehad dus konden allemaal mooi in een rij

John Deere Meerdere

+8
catfan55
Foto van een John Deere Meerdere, het was een dag boven 0, dus even de cold storage leeg en opnieuw indelen. Alle trekkers zijn schoon en hebben hun onderhoud gehad dus konden allemaal mooi in een rij terug de schuur in.
Eite62
@catfan55 hoe groot is jullie machine park eigenlijk als ik vragen mag.
+1
catfan55
@Eite62 groot genoeg dat deze schuur veel te klein is 😂
rommert14
@catfan55 dan zal je baas ook wel niet zelf op de trekker zitten, en het vergt ook wel wat om alles aan het rijden te houden en het bij de tijd te houden.
+1
catfan55
@rommert14 klopt, en ik zelf ook weinig. In het voorjaar is het relatief rustig met weinig machines in de baan, dan doe ik het mais zaaien, maar zo gouw als het hakselen begint zit ik voornamelijk in de auto en af en toe eens op een machine voor nood.
rommert14
@catfan55 jij hebt dus de functie als planner daar?

Reacties

+2
catfan55
Wonder boven wonder wou alles starten op de 7250R na.

(klik om te vergroten)

+7
catfan55
Alle “gewone” trekkers in rij, helaas waren niet alle trekkers thuis, staan ook sommige op andere locaties

(klik om te vergroten)

+1
Massey 2705
@catfan55 mooi geparkeerd zo. Geeft vast een goed gevoel alles weer ready voor een nieuw season. Hebben jullie ook wel eens last van muizen , die schade maken aan bedrading of cabine insulation ?
+1
catfan55
@Massey 2705 er zijn vast muizen maar is nooit een “probleem” geen schade en niks kapot. Zitten ook 2-3 katten in de schuur wat goed helpt 😂
+1
JohnDeere5720
Quote Reactie van @catfan55:
er zijn vast muizen, maar is nooit een “probleem”

Ahum, daar ben ''ik'' niet zo zeker van..... 😉
+1
catfan55
@JohnDeere5720 ik denk dat we dat kunnen afschuiven op de vorige eigenaar Gerben 😅
MaartenMandemaker
@catfan55 Mooi die houten vakwerkspanten. Is er een reden voor dat het een houten constructie is en geen metaal?
John k
Hoe groot os die schuur?
+2
catfan55
@John k 300x70ft
+14
ArieV
@catfan55 91 meter bij 21 meter voor de nedelandse boeren onder ons😅
+1
rommert14
@ArieV doe mij ook maar zo'n hokje 😆
casejxu
Quote Reactie van @rommert14:
hokje

Mij ook. Hier past onze voeropslag prima in👌 en dan nog alle ruimte om binnen te laden
+3
rommert14
@casejxu haha, ben je je raamloze shovel zo zat? 🤣
casejxu
@rommert14 ideaal toch! Nooit geen regen of wind met open maken. Of sneeuw op de bult🤪🤪 en geen wind met dicht maken👌
+1
rommert14
@casejxu klopt, hier zag je het vroeger veel maar ze stappen er allemaal vanaf, zal wel voornamelijk een financiële reden hebben.
casejxu
@rommert14 ja t is wel wat duur achtig ja. Eerst opzoek naar t winnende lot voor we suks gaan doen🤣
+1
rommert14
@casejxu🤣🤣 wordt wel een stofbende in dat soort hokken
+1
casejxu
@rommert14 mooiste is deuren aan voor en achterkant👌 waait ie lekker dooe
+1
John k
@rommert14 hier in Ontario begin je het steeds meer te zien.
casejxu
@John k 1 dollar en 2 cent de liter hoorde ik van de week? Dan ga je ook gekke dingen doen lijkt mij🤷‍♂️ en dan werkt t ook nog super praktisch
+1
rommert14
@casejxu ik zou het net zeggen, sommigen weten van gekheid niet meer wat ze met het melkgeld moeten lijkt het wel 🤪
John k
@casejxu klopt, het was een record year hoor ik van dairy farmers hier
casejxu
@John k ach ja. Hier ook bizarre prijzen gehad 🤷‍♂️
+1
wart
Prachtig!!!
bart99
Hoelang blijven de trekkers nu in de rij staan? Staan ze nog op een bepaalde volgorde of gaat alles er straks in 1x uit?
catfan55
@bart99 er zal af en toe eentje gebruikt worden om machines in & uit de werkplaats te halen, verder blijven ze mooi in de schuur staan. Afhankelijk van het weer komen ze er misschien begin april weer uit.
wilbert966power
@catfan55 gaan die rechtse 2 8r s plaats maken voor nieuwe omdat de stickers van de ramen zijn?
+1
catfan55
@wilbert966power scherp gezien, klopt ja
Johny power
@catfan55 Hoeveel uur heeft zoiets, vanwaar de rede om al te vervangen?
catfan55
@Johny power ze hebben beide goed 5000 uur nu. Het was waarschijnlijk aantrekkelijk deze trekkers nu te ruilen voor 2 nieuwe, Niet bepaald een reden, ligt puur aan wat de dealer / JD bied en wat voor programs ze hebben voor inruil premies etc. Ze hebben beide nieuwe banden nodig, maar technisch mankeert er niks aan. Zou er wel vertrouwen in hebben om er nog 5000 uur mee te doen. Deze 2 8295's hebben nagenoeg geen down time gehad in 5000 uur.
Johny power
@catfan55 Oke duidelijke keuze, waarschijnlijk ook een stukje bedrijfszekerheid. Houd je het machine park wel jong. Rijden jullie John Deere door de dealer?
+1
catfan55
@Johny power wij zijn van mening dat John Deere het beste product heeft voor ons met de beste dealer ondersteuning.
newholland6640
@catfan55

Welke merken zie je nog meer in jullie regio?
catfan55
@newholland6640 qua farms die met “redelijk nieuw spul” werken is toch wel 70% deere, het en der wat Case en heel mondjes maar New Holland en een enkele Agco.
Zijn ook veel kleine bedrijven met ouder spul, redelijk wat oudere steiger & versatile knik trekkers, case 2188 combines, NH TR95’s, en deere 95-9600 etc.
Johny power
@catfan55 Duidelijk 👍
+2
mdoornekamp
Mooi rijtje Groen. Wat doet dat blauwe ding daarachter dan🤔
+2
newholland6640
@mdoornekamp

Al het goeie komt langzaam
+1
catfan55
@mdoornekamp cheap horse power, en dat is eigenlijk het enige 😅
+2
catfan55
@mdoornekamp is een TJ 425 van 2005 ofzo, mee gekomen bij een overname. Ze brengen gebruikt eigenlijk geen knoop op, maar toch 425pk en 26 ton. Mooi voor mais bulten rollen etc. Maakt misschien 2-300 uur per jaar, Het is een hand geschakelde bak, geen power shift, dat is wel een groot nadeel.
caseboy
@catfan55 vanwaar leveren zulke 2e hands zo weinig op? Is new holland daar niet zo populair? Is toch een blauwe steiger stx?
+1
catfan55
@caseboy de hand geschakelde transmissie, de leeftijd, geen aftakas en de kleur maakt deze trekker niet gewild. Als je er 80-90.000$ voor krijgt is het veel denk ik 🤔
mdoornekamp
@catfan55
Quote:
hand geschakelde bak

Dus alles schakelen met de koppeling? Ook geen hoog/laag per versnelling
catfan55
@mdoornekamp Ja er zit een hoog / laag in iedere versnelling wat misschien 0.5km/uur verschil maakt 😂 vooruit - achteruit / groep / versnelling is allemaal koppeling gebruiken
Eite62
@catfan55 een strafwerk trekker dus
+2
roscho
Quote Reactie van @Eite62:
strafwerk trekker

Wel als je er hele dagen op zit. Als dat niet hoeft, is dit het meest pure rijden. Dan hangt het af van de vaardigheid van de chauffeur.
+5
mdoornekamp
@roscho
Quote:
vaardigheid van de chauffeur

Dat is tegenwoordig niet zo dik gezaaid. Liefst een vario en flink overschot aan pk's. Dan gaat het allemaal wat makkelijker
+1
FearTheDeere
@mdoornekamp een vario en flink veel pk's is ook niet altijd een oplossing om het gebrek aan ervaring te compenseren. Het kan je de vario kosten 😅 als ik de bult op moet met een ladewagen op een trekker met een vario vereist ook een bepaalde vaardigheid. Heb dan zelf liever een schakelbak, je legt de juiste versnelling aan de chauffeur uit en dan maar hopen dat het lukt. Bij een vario moet het wat meer op gevoel is mijn mening
roscho
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Dat is tegenwoordig niet zo dik gezaaid.

Iedereen zou nog eens in militaire dienst moeten. Daar leerde je tenminste fatsoenlijk rijden.... krr...krr... "meer tussengas!!"... krrrrrrrrrrrr..... "gezakt!" 🤣🤣
In ieder geval werd je daar de techniek van een versnellingsbak wel uitgelegd.
+2
caseboy
@roscho dat ze de dienstplicht terug in moeten voeren ben ik het helemaal mee eens alleen ik ben bang dat het niks zal worden als je het terug invoert. Het gros van de jeugd van tegenwoordig is daar niet meer geschikt voor.
+1
PieterA
@caseboy flauwekul. "Vroeger was alles beter en waren de mannen van staal" Niet mee eens. De jeugd is Tegenwoordig niet flauwer. Je moet er een beetje normaal mee om gaan, dan kom er achter dat het niet de mensen zijn die veranderd zijn, maar hoe jij en anderen er mee om gaan.
+1
caseboy
@PieterA ik wil even voorop stellen dat er ook nog genoeg jongeren t rondlopen die het wel aankunnen en de juiste mentaliteit hebben. Ik weet natuurlijk niet van eigen ervaring hoe de jongeren vroeger in jouw tijd waren. Maar ik denk toch dat er een hoop zijn die er niet geschikt voor zijn en huilent weglopen. bij ons op het werk lopen er BBL leerlingen rond waarvoor 5 dagen werken/ school al te veel is gevraagd, ze werken al maar 4 dagen in de week inclusief die schooldag. Ze kunnen geen 5 minuten zonder hun telefoon en hun schoolopdrachten zijn ze ook te lui voor om nog te maken in hun eigen tijd en alles waar ze ook maar een klein beetje extra moeite voor moeten doen is ook teveel gevraagd.
+3
newholland6640
@caseboy

En vroeger werden schoolopdrachten altijd braaf uitgevoerd? En was je altijd aanwezig als je aanwezig hoorde te zijn.
roscho
Quote Reactie van @newholland6640:
En vroeger werden schoolopdrachten altijd braaf uitgevoerd?

Natuurlijk waren er vroeger ook "drukkers" die anderen ervoor op lieten draaien en elkaar een oor aan naaiden. Maar de werkinstelling van de lesgevenden was ook anders. Wanneer iemand zijn stofjas stuk trok omdat de buurman hem had vastgezet in de bankschroef, zou er wel straf volgen. Iedere timmerman maakte bijv. zijn eigen gereedschapskist, waar in volgende beroep het gereedschap in meegenomen kon worden. Aan de kist kon je zien wat voor werker je voor had.
Het zit niet zozeer in het uitvoeren van de schoolopdrachten, wel in de aard van de opdrachten. Vroeger waren die praktisch, tegenwoordig in de meeste gevallen slechts theoretisch. Dat laatste zou ook wel de oorzaak kunnen zijn dat zo veel jongeren afhaken in het onderwijs. Wie geen boekenwurm is, kan beter praktisch onderwijs krijgen.
caseboy
@newholland6640 Ik had ook nooit alles af maar de vak opdrachten, dat waren verslagen die je moest maken van uitgevoerde reparaties/ diagnoses die had ik meestal wel optijdt af en ook wel serieus gemaakt, daar werd namelijk ook een een punt aangegeven wat op je diploma komt. Ook de vaktechnisch huiswerkopdrachten had ik de allemaal af en voldoende anders mocht je niet eens op examen. Nu hebben ze een praktijkmap met daarin opdrachten, mijn leermeester laat mij wel eens de opdrachten zien die de leerlingen nu inleveren en dat is toch echt om je als bedrijf voor kapot te schamen dat ze dat zo in durven leveren. ze maken in die opdrachten dan een verslag van een reparatie van 2 a 3 regels. ze kopiëren ook alles van elkaar en ze verwachten echt dat ze met zo weinig moeite doen het nog gaan halen ook. Ze komen aan het eind van het jaar ook allemaal ineens met die praktijkmap en dan moeten die 40+ opdrachten in de laatste week nog ineens afgetekend worden door de leermester. In die corona jaren hebben sommige op die manier ook nog daadwerkelijk hun diploma "gekregen" want verdient hebben ze het niet.
+1
newholland6640
@caseboy

Ik denk dat je de boel behoorlijk romantiseerd.
Hoorde vorige week nog een man van een jaar of 55. Hadden in hun schooltijd twee jaar lang de toetsen voor een klasgenoot gemaakt.
Ik geloof best dat er wat veranderd is, maar mensen die er de kantjes vanaf lopen zijn van alle tijden.
PieterA
@newholland6640 Klopt hoor; mijn vader nam gewoon de schriften van zijn 2 jaar oudere broer mee naar de landbouwwinterschool.
+2
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
genoeg jongeren t rondlopen die het wel aankunnen en de juiste mentaliteit hebben.

Helemaal mee eens. Sommigen hebben motivatie en inzicht van zichzelf, anderen moeten begeleid en gecontroleerd worden. Aan dat laatste ontbreekt het hier vaak. Jongeren komen voor het eerst aan het werk en ze moeten het maar kunnen. Voor een bedrijf is het een investering om jongeren fatsoenlijk op te leiden.
In Duitsland word je eerst leerjongen bij een "Meister". Die laatste beoordeelt eerst het werk en vertelt dan aan de leerjongen hoe hij het doen moet. Achteraf wordt dat ook weer gecontroleerd. In Nederland is men ook wars van hiërarchie. Daarmee bedoel ik niet dat de hogeren/meerderen weer netjes met "meneer" aangesproken moeten worden, maar dat de voornamelijk theoretische opleidingen weer terug moeten naar praktijk.
caseboy
@roscho hier is het niet dat ze gelijk voor de haaien worden gegooid en het maar moeten kunnen. Het niet kunnen is niet het grote probleem, het niet willen wel. Hier worden ze wel bij een leermeester gezet die ze moet begeleiden en opleiden en. Er wordt door de leermeesters genoeg energie in gestoken alleen maar bij weinig leerlingen krijgen ze die energie terug en dan denkt de leermeester op een gegeven moment ook van "als jij niet wilt dan moet je op mijn hulp ook niet meer rekenen".
+1
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
bij weinig leerlingen krijgen ze die energie terug en dan denkt de leermeester op een gegeven moment ook van "als jij niet wilt dan moet je op mijn hulp ook niet meer rekenen"

Ik ken dat precies, ik heb in mijn werk ook regelmatig stagiaires begeleid. En daar was het in een 1-op-1 situatie, waarbij we werkten op basis van gelijkheid.
Misschien heeft het er ook mee te maken dat iedereen zo nodig naar het hoger onderwijs moet. En wie helemaal niks wil en kan, komt op het ROC terecht. Terwijl daar nou juist de werkers opgeleid zouden moeten worden. Dat wreekt zich ook in de maatschappij: er is een overschot aan hoogopgeleiden en een tekort aan werkers.
+1
PieterA
@caseboy Hoe komt dat? Ouders laten hun kind maar wat doen en bedrijven gooien ze in het diepe zonder enige ervaring.
+1
caseboy
@PieterA ja dat is wel de grootste oorzaak, de opvoeding. Ze komen in het bedrijf werken, hebben nog nooit een (bij)baan gehad en pa en ma hebben altijd alles gesponsord. Ze hebben thuis ook nooit hoeven werken of helpen in het huishouden. En dan is dat in een keer "het diepe" als ze is een keer moeten werken. Nou merk ik bij de leerlingen wel een enorm verschil tussen jongens uit de stadt of van het platteland.
+2
Eite62
@caseboy het is niet zo zeer de opvoeding maar de vrienden waar ze mee omgaan . En dan kun je als ouder nog zo je best hebben gedaan maar als ze de verkeerde vrienden treffen sta je als ouder 1-0 achter
caseboy
@Eite62 ja dat is ook waar
+1
mdoornekamp
@caseboy herkenbaar. Respect voor ouders en leerkrachten is vaak ook ver te zoeken
+1
caseboy
@mdoornekamp ja helaas wel. Ik heb vroeger ook weleens gedacht "wat heb ik kut ouders, altijd zo streng" maar daar ben ik nu wel blij om dat ze toch wel streng waren en dat ik thuis veel moest doen en al vroeg moest gaan werken, daar ben ik naar mijn mening toch wel beter van geworden. Dat er te weinig respect is voor leraren is ook zeer jammer. Ik heb nu nog steeds contact met een paar leraren van de vakopleidingen, als je tijdens hun lessen inzet en respect toont willen ze jou ook helpen en niet alleen met school maar ook persoonlijk.
+2
Eite62
@caseboy maar dat ligt niet aan de jeugd maar aan de leraren zelf .Wij spraken iedereen met de achter naam aan en tegenwoordig spreken ze de leraren met hun voornaam aan. De wijkagent stelt hem zelf voor als piet nou daar ga je. Wij spraken een dierenarts aan met mijnheer toen we jong waren. Het is niet alleen de schuld van de jeugd maar ook van de ouders en noem maar op. Als wij nee kregen te horen was het nee, maar tegenwoordig moet je eerst uit leggen waarom het nee is . Klinkt allemaal misschien wat oud lullig maar wij hadden ontzag en respect voor de ouderen en dat hebben mijn ouders mij bij gebracht en ik probeer het door te geven aan mijn kinderen. En ik heb een schitterende jeugd gehad en ben trots op mijn ouders .
+2
roscho
Quote Reactie van @Eite62:
spreken ze de leraren met hun voornaam aan

Dat noem ik opgelegd respect. Wanneer respect moet komen van "meneer ... ", dan geloof ik er niet meer in. Ze noemden mij op school wel "meneer ", maar als er eens alleen die voornaam tussendoor floepte, vond ik dat geen probleem. Respect krijg je door de manier waarop je met kinderen/jongeren omgaat: altijd klaar staan, evt. ook buiten schooltijd en begrip hebben voor de problemen van de ander en te zorgen dat de kinderen zich thuis voelen. Maar niet door respect met geweld af te dwingen, te eisen.
+1
catfan55
@Eite62 valt iets mee, trekker doet rondjes op de bult de hele dag
hermanjohndeere
@catfan55 dat is pas strafwerk 😂😂
+6
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Dus alles schakelen met de koppeling? Ook geen hoog/laag per versnelling

Eigenlijk is het net wat voor jou!

Goedkoper en minder verliezen in de bak dan een (4-traps) powershift.

Dat een beetje op die drukknopjes duwen is alleen maar voor die luie verwende jonge chauffeurs van tegenwoordig die nooit echt hebben leren schakelen..... 😉
+2
mdoornekamp
@hobbyboer
Quote:
net wat voor jou

Ja klopt. Eigenlijk best jammer dat John Deere zo'n bak niet meer in het programma heeft........😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!