Gras maaien tijdens de eerste snede vorig jaar https://youtu.be/x6bpWArQbek. Foto is geplaatst door pekkerietfan op 14-02-2023 om 21:10:59, met 10 reacties.

Fendt 828

3.645 foto's van @pekkerietfan

+1
pekkerietfan
Gras maaien tijdens de eerste snede vorig jaar

Reacties

roscho
Mooi werk. Toch zie je de bestuurder steeds kijken of hij geen stroken laat staan, dus naar één kant. Ligt er aan de andere kant een haas of een jonge ree, dan is die hopeloos verloren. Mocht daar iets in het gras liggen, dan ben ik ervan overtuigd dat je nooit op tijd kunt stoppen.
pekkerietfan
@roscho Ik heb geen idee. Ik heb het alleen op de film gezet 😀
roscho
@pekkerietfan Ik heb ooit een jong haasje gezien met afgemaaide pootjes. Dat is geen fijn gezicht.
+1
EA_MF
@roscho ik heb meermaals een jonge haas, waarvoor ik enkele banen eerder afremde zodat die kon vluchten, in de klauwen van een buizerd voorbij zien vliegen… je kunt doen wat je wilt om ze te beschermen maar het wild is en blijft een survival of the fittest.
fordt5110
@roscho hier 1 keer een jonge ree door de maaier gehad jammer genoeg, de jonge reeën gaan plat op de grond liggen als ze gevaar horen. En dat met lang gras zorgt ervoor dat je hem bijna niet kunt zien. En dat was met een enkele maaier.
assink
Maai vaak van binnen naar buiten toe, maar dat helpt met reeën blijkbaar ook niet.
Gelukkig nog nooit gehad met een ree.
Wel konijnen, hazen en een haas.
Buizerds hebben dan een mooi buffet, blijft eigenlijk zelfden wat liggen.
roscho
Quote Reactie van @fordt5110:
bijna niet kunt zien. En dat was met een enkele maaier.

Dan lijkt het me met een triple in volle vaart helemaal niet meer te overzien.
+1
fordt5110
@roscho dat klopt, maar wat ik ermee wou zeggen, dat zo'n jonge ree zich zo goed kan verstoppen dat hij vanuit de trekker niet te zien is.
+1
roscho
Quote Reactie van @fordt5110:
jonge ree zich zo goed kan verstoppen

Dat begreep ik ook wel, ik wou alleen maar aangeven dat hoe breder je maait en hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans dat je wild te pakken krijgt. En dat vind ik wel zielig/zonde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 828 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!