Eicher heeft ook opraapwagens gemaakt, midden 60er jaren hebben wij er ook enkele verkocht. Bijzonder was ook dat de dissel verstelbaar was, zodat de trekker naast het zwad liep en het gewas niet werd

Eicher opraapwagens

371 foto's van @Rietman

+11
Rietman
Eicher heeft ook opraapwagens gemaakt, midden 60er jaren hebben wij er ook enkele verkocht. Bijzonder was ook dat de dissel verstelbaar was, zodat de trekker naast het zwad liep en het gewas niet werd platgereden door de trekker.
+6
langeslagdiesel
@Rietman het principe van de zwenktriangel kwam bij veel Duits en Oostenrijkse wagens voor. Net als het Low bed principe voor een lager zwaartepunt in de bergen. De zwenktriangel is eigenlijk om, en te maaien ( vingerbalk ) en te laden in 1 werkgang. Bij komend voordeel voor het Nederlandse gebruik was dat de wiers niet ging rollen onder de buik van de trekker. En je excentriek van je maaibalk brak niet als er een dikke prop hooi onder de trekker door moest.

Reacties

draaipiet
Prachtig, nooit geweten
+2
langeslagdiesel
Ik heb nog met zo’n wagen winterdek van de waspeenteelt gereden. Was net een draaiende kermisattractie achter je. Alles ging op en neer en heen en weer. Heel apart.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Opraapwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!