New Holland T 7070 met radium 255 kuiltje overrijden. Collega even laden kon ik even een bakkie koffie drinken en eten

New Holland T 7070

1.587 foto's van @hermanjohndeere

+4
hermanjohndeere
New Holland T 7070 met radium 255 kuiltje overrijden. Collega even laden kon ik even een bakkie koffie drinken en eten

Reacties

B - W
Hoe doet die nieuwe generatie kaweco’s het bij jullie?
Lossen ze sneller dan de generatie ervoor?
+1
hermanjohndeere
@B - W nu 1 seizoen mee gedraaid maar doen het heel goed. Jaa der zit echt een gigantisch verschil in met de ouden. Grass dat knalt eruit en mais ook.
+1
hermanjohndeere
@B - W
hier is wel goed te zien hoe snel het gaat
zettelmeyer
@hermanjohndeere prachtig filmpje en super strak erf!
hermanjohndeere
@zettelmeyer jaa dat is een mooi filmpje geworden.Niet zelf gemaakt trouwens.
B - W
@hermanjohndeere inderdaad een mooi filmpje, wij hebben 4 oudere kawecos, maar ik heb eigenlijk nog nooit zo’n nieuwe van kortbij gezien, dus was eigenlijk wel benieuwd of er nog veel nieuwe snufjes opzaten, wij hebben ze sowieso zonder walsen, en bij ons kunnen ze opkiepen
Als je hem opgekiept had met zware mais hing bij de oude het chassis ook helemaal door, maar jullie hebben misschien geen kiepfuncie erop?
+1
hermanjohndeere
@B - W nee opkiepen doen ze niet. Voor de rest zijn ze redelijk gelijk gebleven geloof ik. Alleen zwaardere bodemketting erin.
Rokus
@B - W moesten jullie karren ook terug naar de fabriek? Die van ons is verstevigd aan de achterkant rondom het scharnierpunt van het opkiepen.
B - W
@Rokus nee dat niet, we hebben wel meerdere kettingen gebroken gehad, omdat voorin de kar de hele zooi krom boog bij het tandwiel, en dan breekt de ketting, maar dat schijnt bij de nieuwe ook anders te zitten.
En een kar heeft allerlei problemen gehad met de besturing, de rest weer niet.
Ik vind het mooie karren, zeker die nieuwe weer met die schuine ‘balken’ aan de zijkant.
hermanjohndeere
@B - W waarvoor gebruiken jullie het kiepen? Alleen met losmaaien of ook om sneller te lossen?
B - W
@hermanjohndeere losmaaien sowieso ja, krappe ruimtes effe keertje opkiepen als je het niet vertrouwd, en ja, ze zijn wat sneller leeg, vooral omdat wij hydraulische bodemketting hebben, dan kun je veel sneller naar de hoge schakelen, maar bij de kuil op kiepen doe ik zelf zelden
Wij hebben nooit anders gedaan als achteruit achter de hakselaar aan los maaien
+1
hermanjohndeere
@B - W jaa okee. Das het voordeel als je geen walsen hebt dan. Maar wij willen hier nooit weer zonder walsen. Wij rijden sinds vorig jaar ook achteruit achter de hakselaar aan en met goeie bakkies wil dat ook wel zonder kiepen. Al moet ik zeggen dat ik ook liever onder de wagen door kijk
B - W
@hermanjohndeere
Tja, wij willen niet anders dan dit, wij hebben ook vrij weinig mooie rijkuilen, veel hoge kuiken, en dan is het gewoon lange oprit houden en zo steeds verder naar voren blokken, en alles word met shovels met grote vorken verdeeld en aangereden, dus walsen hebben bij ons geen meerwaarde.
Zo heeft iedereen z’n eigen inzichten en wensen hè 🤓🤘
hermanjohndeere
@B - W jaa zeker zo is de situatie overal verschillend. Wij hebben ook niet heel veel mooie lange rijkuilen maar verdelen ook alles met verdelers aan de trekker of shovel dan is walsen wel een must. Nouja zonder wil ook wel maar een stuk beter met walsen
Rokus
@B - W jah onze nieuwe is al terug geweest afgelopen winter
B - W
@Rokus oke, ja bij ons zijn ze al wat ouder, maar bij de draaipunten gaat het nog steeds goed denk ik 🤓😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7070 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!