Een foto van PieterA deed mij denken aan mijn jaren bij een akkerbouwer. Hij is waarschijnlijk schuldig aan mijn fetish voor lage gewichten en grote banden zoals bij deze combinatie: Een toch al niet

Case IH JXU 105

360 foto's van @GerbertXL

+9
GerbertXL
Een foto van PieterA deed mij denken aan mijn jaren bij een akkerbouwer. Hij is waarschijnlijk schuldig aan mijn fetish voor lage gewichten en grote banden zoals bij deze combinatie: Een toch al niet erg zware jx105u op 850/50R30.5 BKT ridemax achter en Nokian countryking op het Doggen neuswiel waarvan ik de maat niet voor de geest kan halen. Op de olieleidingen voor het sturen zat een elektrische driewegkraan om te schakelen tussen neuswiel en gewone vooras, en er moest een stekker omgestoken worden voor de hoeksensor van de GPS. We kwamen er wel vrij snel achter dat het verstandig was om de 4wd aan te laten staan tijdens het werk want als je de rem gebruikte ging die 4wd aan en dat gaf een mooie knal als de voorwielen opeens mee moesten gaan doen vanaf stilstand.
+3
PieterA
@GerbertXL Dat met die rem en vierwielaandrijving herken ik.Wij hebben er geen voorwielen aan; maar de klappen zijn niet mis.

Reacties

+5
GerbertXL
.

(klik om te vergroten)

+3
RaHeados
@casejxu in plaats van een rotoreg een sleepslang bemester er achter doen. Kan je ook optijd beginnen met de mest 🤪 draag vlak genoeg dan.
+2
casejxu
@RaHeados ben al vaak genoeg aan t nadenken!! T is alleen nog wel even n investering om te kunnen sleepslangen.... ook zonder t neuswiel redden wij dit prima!
+2
RaHeados
Mooie foto's zo 👌👌
+2
casejxu
Deftige combinatie! Zelf had ik de aandrijfas er even tussen weg gepakt. 10min werk👌
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @casejxu:
Zelf had ik de aandrijfas er even tussen weg gepakt. 10min werk

Huh?
10 minuten werk of 0.1 seconden een knopje indrukken
casejxu
@hobbyboer aandrijfas heb je er zo onderweg naar de vooras. Haal m thuis elk jaar even los om de koppelstukken in het vet te smeren.
+2
hobbyboer
Quote Reactie van @casejxu:
Haal m thuis elk jaar even los om de koppelstukken in het vet te smeren

Als je dat dan combineert, is het niet zo heel raar.
Ik liet de aandrijfas altijd gewoon zitten, omdat bij een echte trekker daar gewoon een vetnippel zit.... 😉
+1
casejxu
@hobbyboer onze is gewoon vaste as met 2 spline bussen. Rammelt altijd wel wat en met 1 keer per jaar even in het vet zetten blijven de tandjes der op zitten. Echte trekkers hebben we geen geld voor dus maar wat aan kloten dan hea😜😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH JXU 105 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!