16 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Kverneland veldspuit.Afgelopen winter de pompen gereviseerd; een scheur in een boom gelast, een nieuwe aftakas en  ogen zo wat dingetjes aan

Deutz-Fahr Agrotron 120

329 foto's van @PieterA

+6
PieterA
16 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 120 mk3 met Kverneland veldspuit.

Afgelopen winter de pompen gereviseerd; een scheur in een boom gelast, een nieuwe aftakas en ogen zo wat dingetjes aan de spuit vervangen.

Nu stond de spuitkeuring op het programma. Het resultaat: Een nieuwe manometer, vijflingdophouder en een nieuw persfilter. En de stikker mocht er op.

Hier hangt de spuitboom boven de testbaan. Er zat nogal eens dopje verstopt; dit door vuiligheid doordat we hem onlangs een poosje als waterwagen gebruikt hebben. De modder uit de bermen wordt door de wielen tegen de bomen gegooid.

De spuitdopjes waren binnen de marge; maar ik zag wel verschil tussen dopjes die ik vaker gebruik en dopjes die ik bijna niet gebruik.

Ik had de spuit natuurlijk voor de test moeten schoonmaken; maar dat is dus niet gebeurd. Nu staat het voor vandaag op het programma. Mijn plan is om de dopjes te demonteren; in een kussensloop en dan in de wasmachine.

Er zit weer een stikker op tot 2026. Ik hoop dat hij het in die drie jaar net zo goed doet als de afgelopen 3 jaar. De trekker krijgt het waarschijnlijk wat rustiger aan. Ik denk dat hij nu in de zomer niet veel meer van de spuit af komt. Spuitwerk is bij ons op jaarbasis ongeveer 450 uur.

Reacties

+2
yoohan
Altijd weer hopen dat alles er een beetje normaal doorheen hobbelt. Vind opzich het keuringssysteem niet verkeerd, dwingt je ook om kritisch naat je spuit te kijken. Nou vind ik een verminderde pompcapaciteit niet zo spannend (als je overcapaciteit hebt), maar dat er goed naar lekkages e.d. wordt gekeken vind ik prima.

Voor mijn gevoel moet er wel bijna bij elke keuring een nieuwe manometer op 😁
RaHeados
@yoohan heb ik pa nog nooit over gehoord bij het keuren van onze 10 meter spuitje voor in de hef 🤪🙈. Bij ons is die keuring meestal niet zo spannend, zo veel spuiten wij er niet mee en het is toch wel eens makkelijk om een hoekje te doen.
+1
yoohan
@RaHeados
Nee klopt hoor, ik overdrijf wat over die manometer. Maar de vorige 2 keuringen was hij toevallig niet goed. Denk een maandagochtend modelletje ertussen.
+1
Fendt926Driver
Hier in de buurt laatst nog een ongekeurde spuit bekeurd door de nvwa.
Ter plekke staan laten. Loonwerker laten komen om de spuit leeg te zuigen.
Spuit werdt alsnog door de nvwa ter keuring aangeboden om te zien wat er wel en niet van klopte.
Dus een 35% van je toeslag rechten kun je dan al bijna naar fluiten....
stannetje96
@Fendt926Driver dat is een duur grapje! Buiten dat risico is het ook gewoon een eis van de certificeringen waar je, als akkerbouwer in ieder geval, aan moet voldoen. En dat zorgt er wel voor dat iedereen het doet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!