Half april, de lucht wordt droger, dus weer hoog tijd de Hatz uit z'n warme winterslaapplaats op te halen. Fijn dat hij weer thuis is!Hij is inmiddels al weer gewassen, kleine lekkage (hopelijk) opgel

Voorjaarsbode

454 foto's van @hooidonk

+7
hooidonk
Half april, de lucht wordt droger, dus weer hoog tijd de Hatz uit z'n warme winterslaapplaats op te halen. Fijn dat hij weer thuis is!

Hij is inmiddels al weer gewassen, kleine lekkage (hopelijk) opgelost en nu nog even wachten tot de nieuwe dynamosteun klaar is.

Hij wist niet hoe gauw hij aan moest slaan, hij had er duidelijk zin in om weer naar huis te gaan.

Reacties

+1
Bert353
Uit logeren geweest? krijgt ie nu een moderne wisselstroomdynamo ipv de oude gelijkstroom? (omdat je het over nieuwe dynamosteun had?)
+2
hooidonk
@Bert353
Nee, geen wisselstroomdynamo, ik wil hem graag origineel houden.
Maar de oude aluminium steun is kapotgetrokken toen de krukaspoelie los liep en daarmee door het uit het midden lopen, de dynamo uit de steun trok. Hij is wel gelast, maar helemaal scheel, dus niet meer bruikbaar. Nu van staal een nieuwe gemaakt, maar daar moeten nog 2 sierrandjes op gesoldeerd worden.

Voor de bouten van de krukaspoelie heb ik van @Hannesman speciale borgringen gekregen, dus het zou vanaf nu goed moeten gaan.
hooidonk
@Bert353
De brokken 😞

(klik om te vergroten)

+1
Bert353
@hooidonk Ja, da's jammer.
+1
Towaberg
Lekker tuffen met de hatz 😁
+1
hooidonk
@Towaberg
Ja, verplicht onthaasten 😄
Towaberg
Leuke verplichting🥳@hooidonk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!