Foto van een New Holland T 6050  met bietenzaaier.Voorjaars werkzaamheden eindelijk begonnen deze week. Bestaande uit het planten van sjalotten en het zaaien van bieten. Deze week 11 ha sjalotten gepl

New Holland T 6050

127 foto's van @stannetje96

+5
stannetje96
Foto van een New Holland T 6050 met bietenzaaier.

Voorjaars werkzaamheden eindelijk begonnen deze week. Bestaande uit het planten van sjalotten en het zaaien van bieten. Deze week 11 ha sjalotten geplant en tussendoor 6,5 ha bieten gezaaid.

Het zaaien van de bieten gebeurd met 2 rotor kopeggen in combinatie met de zaaimachine in 1 werkgang. De voorvrucht is aardappelland welke alleen met de woelpoot is bewerkt na het oogsten. Dit doen we de laatste jaren zo en dat bevalt erg goed.

Voor het zaaien is er een 350kg kas gestrooid per ha als basisbemesting. In het seizoen zal er nog een beetje 16-0-30 aan worden toegevoegd tijdens de groei.
Rene schut
@stannetje96 ik zie dat je nog een kleine rol achter je voorste kopeg heb is deze nodig, zou hem zelf weg laten. Heb met tarwezaaien vaak de 3 meter frees voorop maar de aanwezige lemken kopeg zou ook kunnen met de diepte rol op de vaste grond net als de frees.

Reacties

deufi
Zo zaaien we hier ook al jaren. Werkt uitstekend alles in een werkgang.
stannetje96
@deufi hier nu het 10e jaar dat de zaaimachine achter de kopeg hangt.
+1
PieterA
900/50R42?
+2
stannetje96
@PieterA ja klopt, van BKT. Bevallen erg goed
arjanvw
@stannetje96 dat zijn ook VF banden toch? Op de foto kan je goed zien dat je een mooie grote voetprint hebt!
stannetje96
@arjanvw nee dit zijn IF banden. Toen we deze banden kochten was er eigenlijk keuze uit trelleborg vf, bkt if en normale Michelin. Dit was ook de volgorde van wat de banden mogen hebben qua bandenspanning/gewicht. Waarbij de bkt aanzienlijk goedkoper was dan de andere twee. De trelleborg was iets duurder dan de Michelin
arjanvw
@stannetje96 zit er veel verschil in IF en VF? Vind die BKT 900/42 ook een mooie band, helaas te hoog voor onze trekker.
+1
stannetje96
@arjanvw naja die trelleborg kon wel meer hebben en dat is een vf band dus denk het wel maar voor wat ik er mee doe is een if wel toereikend. Hele zware dingen hangen er ook niet achter. Met een kunstmest strooier met 2300 kg kunstmest, een messenfrees of een kopeg met bietenzaaier/zaaibalk houdt het wel op
caseboy
Mooie New Holland zo, staat best goed zo op die dikke banden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!