Foto van een Kongskilde Zaaimachine. Met wat aanpassingen te APV klaargemaakt om de zomerveldbonen te kunnen zaaien. Wou het graag met deze machine doen omdat je goed een vaste zaaidiepte aan kan houd

Kongskilde Zaaimachine

171 foto's van @koenclaas

+3
koenclaas
Foto van een Kongskilde Zaaimachine. Met wat aanpassingen te APV klaargemaakt om de zomerveldbonen te kunnen zaaien. Wou het graag met deze machine doen omdat je goed een vaste zaaidiepte aan kan houden en de rol het mooi aandrukt. De zaaidiepte zit tussen de 5/7 cm.
+2
koenclaas

(klik om te vergroten)

Buizen achter de tanden gemonteerd.

Reacties

+2
bikkertie
Hoeveel hectare verbouw je? Ben benieuwd naar de opkomst. Overwegen zelf ook wat om te zetten, maar beter eerst ff spieken bij een ander 😜
koenclaas
@bikkertie Dit jaar 4ha, is ook voor het nieuwe glb, maar willen ook dat er een volwaardige opbrengst van gaat komen. Gaan het waarschijnlijk hakselen.
bikkertie
@koenclaas waarom hakselen als ik vragen mag? Combineren leek mij mooier
hermanjohndeere
@bikkertie met combinenen moet je wel het perfecte tijdstip kiezen anders zijn ze te droog en vallen ze voor de bek al uit elkaar.
+1
Baltus_steyr
@hermanjohndeere moet je dan niet of ochtends heel vroeg of avonds heel laat dorsen zodat de douw erin zit?
Hier in de buurt heeft ook een melkveehouder gedaan. Die heeft hem gedorst op het land direct vermaald en daarna een klein kuiltje van gemaakt. Leuke eiwitbron om bij te voeren. Opbrengst was rond de 4 ton per hectare volgensmij!
deutz dx 610
@Baltus_steyr wij hebben ook 3,5 ha staan, maar dan de winterveldbonen. We gaan voor ca 7 ton per ha maar dat is afhankelijk hoe het seizoen verder gaat
Baltus_steyr
@deutz dx 610 ga je het dan dorsen of hakselen?
+2
deutz dx 610
@Baltus_steyr dorsen, hakselen hebben we met de gerst-erwten ook al gedaan maar dan is de voederwaarde eigenlijk niet hoog genoeg tov bijvoorbeeld kuil. Het zou krachtvoer vervangend moeten zijn als alles gaat lukken
hermanjohndeere
@Baltus_steyr ja dat zou wel kunnen helpen. Maar als de bonen te hard zijn is het pletten ook niet zo’n succes. Opt werk in ieder geval 1 jaar geprobeerd maar alles bij elkaar was het 1 keer en voorlopig niet weer.
O N
Je hebt nu wel een redelijke tussenafstand lijkt het ? Zaai je hierna dan nog vollevelds tarwe in of iets dergelijk ?
+2
koenclaas
De bonen tot nu toe.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kongskilde Zaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!