Foto van een nieuwe Lengerich Kuilvoersnijder met silokatze bovenlosser. Vanmiddag 9/6/2023 de nieuwe kuilsnijder opgehaald. Na een aantal weken zonder gezeten te hebben kunnen we weer low budget meng

Lengerich Kuilvoersnijder

229 foto's van @Herbert

+5
Herbert
Foto van een nieuwe Lengerich Kuilvoersnijder met silokatze bovenlosser. Vanmiddag 9/6/2023 de nieuwe kuilsnijder opgehaald. Na een aantal weken zonder gezeten te hebben kunnen we weer low budget mengen. Eens zien of deze het ook weer 15 jaar gaat volhouden. Op een iets andere kleurstelling na hetzelfde als de oude.

Reacties

+4
casejxu
Keurig weer zo!
Herbert
@casejxu nog wel. Durf die voerbak haast niet weer op te bouwen. Bij die oude maakte het allemaal geen bal meer uit🤣
+2
Herbert
.

(klik om te vergroten)

De oude bovenlosser maar aangehouden voor eventuele onderdelen in de toekomst. De komende weken nog maar even genieten van het nieuwe en daarna bij tijd en gelegenheid de voerbak en verlichting weer opbouwen.
+2
2850Johndeere6R
Als het altijd goed bevallen is heb je een goede keuze gemaakt. Veel snij en voer plezier mee gewenst
Jelle Boerkamp6110
Mooi ding! Snijdt/werkt die nou heel veel anders als de oude?
+2
Herbert
@Jelle Boerkamp6110 nieuw mes wil wel snijden natuurlijk. De oude bovenlosser was op wat punten ook echt wel op. Dat merk ik nu wel hoe mooi rustig de nieuwe draait. Als ik met de oude aan het voeren was konden de buren het geklapper nog wel horen🤣 nu hoor ik hem zelf nauwlijks werken. Daardoor het idee dat tie het voer ook weer wat gelijkmatiger los trekt en husselt. Die oude gooide nog wel eens wat plakjes kuil voor het hek.

(klik om te vergroten)

NH-Ford
@Herbert Is dit nog steeds het systeem met 'harkjes' ?
+1
Herbert
@NH-Ford bvl harkjes ja. Trioliet en strautman hebben elk hun eigen ander systeem. Strautman levert ze helaas niet meer. Dat leek mij wel wat met haakse aandrijving met cardanas. De ketting van bvl is wel het zwakste punt
NH-Ford
@Herbert Ja precies, tot 2002 ofzo hier jaren gedraaid met een BVL, losser zelf ging best, na mate slijtage en jaren tellen was snijsysteem meer het probleem. (Niet dat snijder daar schuld aan heeft)
Herbert
@NH-Ford ja op de vorige snijder halverwege ook een keer een nieuw snijframe en staalkabels gekregen. Paar maanden terug was er weer een kabel geknapt en het snijframe was ook weer ver heen dus dan maar een keer helemaal nieuw.
dx11
Waarom gekozen voor het oude systeem van het achtermes?
Herbert
@dx11 kan niet anders met een bovenlosser. Zo'n megastar loopt het snijframe schuin af naar achteren. Enkelwerkend had mij ook wel gepast, iets minder snel beschadiging aan het mes, maar dit systeem is wel wat betrouwbaarder schijnt.
dx11
@Herbert ah, duidelijk
Kosk123
Hoe maak je die pakken zo?
+1
Herbert
@Kosk123 normaal gesproken eerst kuil snijden en dan de rest mais, maar heb momenteel een kuil alleen via de achterkant bereikbaar dus snij een vol blok kuil om niet elke dag daarheen te moeten rijden en snij steeds wat van dat blok af. Op youtube staat nog wel een filmpje waar je het kunt zien.
+1
Herbert
@Kosk123
op mn kanaal staat nog wel een filmpje hoe die bak er bovenop werkt. Staat niet op deze film
Kosk123
@Herbert duidelijk, mooi uitgedacht zo!
+3
barteltie
Het was een eer om de aflevering van dit prachtige werktuig mee te mogen maken!
+1
Herbert
@barteltie ha, werd het ook nog even een sociale gelegenheid 🤙
+1
JD 6110
Kijk je wel uit met het damwand? 😜
+2
Herbert
@JD 6110 mn voerbak was sterker🤣👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lengerich Kuilvoersnijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!