Foto van een John Deere 3650. Nadat we ruim een maand geleden blij waren dat de mais er in zat maken we nu banen om de haspel er straks weer door te trekken… bijzonder jaar!

John Deere 3650

2.259 foto's van @joozt

+2
joozt
Foto van een John Deere 3650. Nadat we ruim een maand geleden blij waren dat de mais er in zat maken we nu banen om de haspel er straks weer door te trekken… bijzonder jaar!
marco2250
@joozt die mais staat toch nog super ?
+2
joozt
@marco2250 ja klopt maar met een paar van zulke dagen erbij gaat het wel hard! En als we wachten tot de eerste mais het laat zien dan komen we op de laatste stukken te laat. Dit is klapzand waar het vocht wel een keer op is komende week. (Tenzij er valt wat buienradar belooft natuurlijk!)

Reacties

newholland6640
Zo droog dab? Het is hier ook ontzettend droog, maar bij de mais niet. 5 cm zand weg krabben en je hebt vochtige grond
+1
joozt
@newholland6640 hier op de zwaardere, lage grond ook wel maar op de hogere zandgrond staat de mais alweer te krullen her en der. Water zakt hard weg. KWS adviseert te beregenen als de rijen gesloten zijn en er geen zicht op regen is. Dit perceel kan het water goed gebruiken dus als ze dan komend weekend de regenvoorspelling weer naar beneden bijstellen kan de haspel erin!
+1
KlaasM
@newholland6640 bouwland valt hier inderdaad ook nog mee. Vlak onder het oppervlak zit nog wel vocht. Al denk ik wel dat een bui d’r veel goed aan doet!
+1
bartjuh
Daar kan je de haspel zo toch ook wel door trekken? Zo hoog is die nog niet.
Nu ben je 2 rijen kwijt
+1
joozt
@bartjuh klopt! Maar de kans is groot dat het niet bij één rondje beregenen blijft en nu kun je er op deze manier nog goed door, dat gaat over een maand niet meer, dan rij je meer kapot. Vorig jaar hebben we niet geklepeld maar ook wel geluk gehad. Verhalen zat van haspels die op kant getrokken zijn omdat ze er een bult mais voor getrokken hadden. Dat risico willen we zoveel mogelijk beperken.
deufi
Je kan de slang zonder te maaien toch ook wel door de mais trekken?
+1
joozt
@deufi klopt dat kan. Maar zie bovenstaande reactie waarom we het zo doen!
remco rooks
Hier meerdere boeren gezien wie de mais zo verbouwde dat ze aan beide zeiden een perceel gras hadden zodat ze hem kunnen beregenen of ze hebben een baan van 3 meter met gras laten staan om hem er door te trekken. anders kunnen er inderdaad haspels overkop gaan als ze mais gaan slepen.....
+1
joozt
@remco rooks ja dat is ook mooi werk. Gras ernaast verbouwen is geen optie voor ons. Hebben er wel eens over gehad om elke 90 meter 2 rijen niet te zaaien voor de sproeier. Wie weet proberen we dat nog eens.
+1
huub
@joozt
Quote:
Hebben er wel eens over gehad om elke 90 meter 2 rijen niet te zaaien voor de sproeier. Wie weet proberen we dat nog eens.

Dan kan je de rijen ernaast ook dikker zaaien, kan je op die manier het 'verlies' compenseren.
+2
joozt
@huub precies! Denk dat het verlies nu al deels gecompenseerd worden doordat de aansluitende rijen nu meer licht en ruimte hebben. En als het zo door blijft drogen wordt het verlies van die twee rijtjes ruimschoots gecompenseerd door de haspel!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!