De mais groeit hard, dus weer begonnen met schoffel/onderzaaien.Bij deze klant zijn de mais percelen alleen rondom 1 baan met bestrijdingsmiddelen bespoten, rest schoffelen om zo kosten te besparen.

Claas Arion 660

404 foto's van @wart

wart
De mais groeit hard, dus weer begonnen met schoffel/onderzaaien.
Bij deze klant zijn de mais percelen alleen rondom 1 baan met bestrijdingsmiddelen bespoten, rest schoffelen om zo kosten te besparen.

Reacties

wart
..

(klik om te vergroten)

Trekker dit jaar op breder spoor gezet. Stuk stabieler wat ook zorgt voor netter schoffelen. En kunnen stuk korter draaien nu.
Schoffelmachine zit nu shideshift op zodat die nog wel op de goede rijen zit.
wart
..

(klik om te vergroten)

..
johndeere6230
Is schoffelen per ha zoveel goedkoper dan? Je rijdt immers nog wel wat plat en als je het goed wil doen moet je er meerdere keren door…
+1
wart
@johndeere6230 Onkruiddruk was op meeste percelen niet heel hoog op de lange banen. Dus één keer er doorheen en dan zien dat de mais snel doorgroeit zodat de rijen dichtstaan en onkruid niet veel meer gaat doen.
+1
BEboer
@johndeere6230 volgens mij kun je van Europa 350€ per ha krijgen als je zonder chemische middelen onkruidbestrijding doet.
johndeere6230
@BEboer

Ja? Nog niet eerder gehoord eigenlijk. Dan wordt het een ander verhaal. Hier ook wel keer gedacht om kopakkers gewoon gras in te zaaien en geen koprijen zaaien. Spuiten krijgt de mais vaak ook nog wel een tik.
+1
BEboer
@johndeere6230 wij spuiten zelf en als je het vooropkomst lukt ben je voor 40/50 euro per ha gesetteld lukt het niet ga je naar de 100/120 euro per ha dan neem ik het teeltrisico om niet te spuiten niet.
+1
newholland6640
@johndeere6230

Hier nog maar 2 geegd en 1 keer geschoffeld. Super jaar qua onkruiddruk
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @johndeere6230:
Is schoffelen per ha zoveel goedkoper dan? J

Je rijdt er toch door voor de onderzaai.
Dan heb je overal al (plat) gereden...
johndeere6230
@Fendt926Driver

Niet aan gedacht, dat is zeker zo ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 660 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!