Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 vers gras maaien in de kruidentuin... ziet er vreemd uit voor degene die het niet gewend zijn maar de koeien doen het er goed op als ze het eenmaal gewend zijn

Deutz-Fahr Agrotron TTV 610

121 foto's van @Deutz-Fahr-Rijder

Deutz-Fahr-Rijder
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 vers gras maaien in de kruidentuin... ziet er vreemd uit voor degene die het niet gewend zijn maar de koeien doen het er goed op als ze het eenmaal gewend zijn.

Reacties

newholland6640
Ook wel wat last van droogte? Daardoor geen gras ertussen?
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@newholland6640 wij moeten met man en macht beregenen om er wat te laten groeien en dit is een hele hoge zandkop wat net metselzand is. Dus we zijn heel blij dat we met zulke nieuwe mengsels en probeersels toch mooi opbrengst kunnen halen. Gras staat er wel, maar is kleiner dan de klavers en dergelijken die in bloei staan.
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@Deutz-Fahr-Rijder zo ligt het aan het voerhek.

(klik om te vergroten)

Holstein×Jersy kruisling vindt het ook wel lekker zo'n salade🤪
+1
newholland6640
@Deutz-Fahr-Rijder

Ja ik ken het kruidenmengsel zijn super op dit soort gronden
Deutz-Fahr-Rijder
@newholland6640 gras klaver zijn we al ruim 10 jaar mee bezig. Zijn daar nu echt wel ervaren in hoe dat werkt. Dus het werd tijd om weer eens wat nieuws te gaan proberen en dat is dit geworden.
newholland6640
@Deutz-Fahr-Rijder

Oke hoe zaai jij door? En hoevaak? Of doe je herinzaaien?
Deutz-Fahr-Rijder
@newholland6640 doorzaaien doen we eigenlijk nooit, want een perceel grasland wordt bij ons niet ouder dan 5 jaar omdat we veel bieten in de rotatie hebben.
Als een perceel te kaal wordt dan zaaien we wat gras door want dat lukt makkelijker dan die kruiden doorzaaien.
Fendt303LS_Vincent
@Deutz-Fahr-Rijder gaat de klaver over 4 week ofzo nog weer bloeien of niet meer?
Deutz-Fahr-Rijder
@Fendt303LS_Vincent ligt er maar net aan wat voor weer je krijgt en hoe lang je het laat staan. Maar in bloei schieten is niet erg. De koeien vreten er niks minder om en zo zaait de klaver zichzelf weer bij voor volgend jaar.
Fendt303LS_Vincent
@Deutz-Fahr-Rijder ja ik wilde het graag ook in bloei hebben in de hoop dat het minder gauw verdwijnt. Ja oke even zien
Deutz-Fahr-Rijder
@Fendt303LS_Vincent geen kunstmest strooien na de 2e snede en kleine giften verdunde drijfmest. Dan zou het goed moeten gaan.
Fendt303LS_Vincent
@Deutz-Fahr-Rijder ja wij strooien sws geen kunstmest. Ja dacht misschien dat het gewoon maar een bepaalde maand in het jaar alleen kan bloeien maar we wachten af.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron TTV 610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!