Foto van een Rolland Kipper nog een foto van gisteren. Foto is geplaatst door wotan2 op 23-07-2023 om 22:40:49, met 11 reacties.

Rolland Kipper

189 foto's van @wotan2

+1
wotan2
Foto van een Rolland Kipper nog een foto van gisteren
Baltus_steyr
@wotan2 kunnen ze al het graan binnen/droog opslaan ? of storten ze het ook buiten neer?
wotan2
@Baltus_steyr dit bij de voerfabriek zelf, hier een groot opslagcomplex voor enkele maanden/ misschien wel een jaar. Ze ontvangen hier ook alleen tarwe en gerst. Ook is het buiten nauwelijks te doen daar, is er niet op ingericht.
Fendt926Driver
@wotan2 is jou rolland kipper standaard graan dicht?
wotan2
@n de Fendt926Driver ik weet niet of het standaard is, maar hij is dicht. En dit zonder veel extra voorzieningen, op de slang van de klep zit een kogelkraan.
Ik had er ff schrik voor dat hij dit niet meer zou zijn; de oude werkneemster was met een licht openstaande klep tegen iets aan gereden. Schroefbaar oog van de cilinder van de klep was afgebroken, heb daar nog een middag in moeten steken om het allemaal weer netjes te krijgen.
Ik moet wel zeggen, je kunt van die fransen van alles zeggen over onderhoud, maar ik ben veel kippers tegen gekomen, en slechts 2 waar men plastiek of iets anders in de bak hadden gemaakt. In nederland zat bij elke kipper die ik leende standaard jutte zakkken🫣
wilbertkw
@wotan2 is ze oud werkneemster nadat ze de kieper ergens tegenaan gezet had😉
+1
wotan2
@wilbertkw Ze is inderdaad oud werkneemster nadat ze de kipper ergens tegen aan had gezet, maar daar zat wel een paar maand tussen. 😉 Ze vond werk bij een oude stage plek, waar ze met paarden kon werken, wat ze heel graag wou. Helaas is ze toen vertrokken.
wilbertkw
@wotan2 schade kunnen we allemaal maken 😎 gaat erom hoe en wat je ervan leert😉 ging er ook niet vanuit dat dat de reden van oud medewerkerster was. En tja oud stage adres dan weet ze wat ze verwachten kan en dan paarden erbij dan ben je tweede. Nog op zoek naar medewerke of stageloper? Je weet nooit wie er mee leest😉
+1
wotan2
@wilbertkw medewerker heb ik sinds kort weer eentje, dus daar voorlopig voorzien. Een stageloper is welkom, maar ik moet nog wel even kijken hoe dat in te kleden. Ik ben van nederland uit niet gewend om met personeel te werken. Ik vind het nog steeds moeilijk om hier iemand aan het werk te houden, hoewel er werk zat is.

Reacties

Baltus_steyr
@wotan2 Duidelijk!! Kennis van me in Frankrijk brachten het naar de cooperatie. Daar kwam soms in een korte tijd veel graan dat ze het buiten op het plein bewaard werd , waarna het met vrachtwagens weer afgevoerd werd na verloop van weken!
+1
bieske98
@Baltus_steyr hier netzo. er gaat een gedeelte in de sleufsilo en dan komen de vrachtwagens iedere ochtend een beetje weghalen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rolland Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!