Gubbels Agro aan het dorsen met dit monster. Zeker voor hier in het oosten is dit een hele grote jongen https://youtu.be/rcWaN4u2D3M

Claas Lexion 770

3.650 foto's van @pekkerietfan

pekkerietfan
Gubbels Agro aan het dorsen met dit monster. Zeker voor hier in het oosten is dit een hele grote jongen

Reacties

radium45
Ik bespeur hier een tendens onder de zaadtelers dat ze een loonwerker laten maaien die met een relatief smal maaibord werkt. Dit heeft als voordeel dat het stro sneller droogt en dat een kleine balenpers de wiersen baas kan.
valmet6400power
@radium45
Wat denk je van als je deze maaibord breedte gaat hakselen? Dan komt het ook maar op 50% van je breedte van het maaibord terecht. Dat hebben wij bijna al met een 4.80 meter maaibord, dat er in het midden aanzienlijk meer gehakseld stro ligt dan aan de zijkanten.
+1
JD3010
@valmet6400power Dan moet je toch eens films kijken van zulke maaidorsers, die gooien het stro echt verweg.
Ik heb mijn bord vd hakselaar ook aangepast, en gooit het stro nu ook tegen het gewas aan, soms ook wel ter ver. Mijn bord is ook 4.80m
valmet6400power
@JD3010
Heb foto’s gezien van het beeld van de groenbemesting gezaaid na zo’n dergelijk combine maar dan zie je precies waar het meeste stro ligt. Aan de stand van de groenbemesting.
Maar is dat dan de reden om nog met een M103 te blijven rijden, dat denk ik ook niet 😃
JD3010
@valmet6400power Dan staat het in het zwad slechter?? Zelf is me dat nog nooit opgevallen. Ik probeer zelf om zoveel mogelijk stro naar buiten te krijgen, in het zwad ligt ook al het kaf etc..
valmet6400power
@JD3010
Ja aanzienlijk slechter inderdaad. Waarschijnlijk omdat dat veel stikstof vraagt om te verteren ook. Bij ons komt het ook over de hele breedte en als de wind verkeerd staat ook nog in de staande tarwe haha
+1
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
in de staande tarwe

Bij mij lag de meeste tarwe, maar daar kwam het ook in. 😬
radium45
valmet6400power
@JD3010
Haha onze tarwe hangt/staat gelukkig nog. De percelen die al lagen zijn niet opgeknapt van 140 mm sinds 19 juli. Toen heb ik de haspel in de schuur gezet (gelukkig).
Hebben 50 m2 gedorsen dat was 18% dus snel gestopt 😂
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
Haha onze tarwe hangt/staat gelukkig nog.

Bij mij ligt die gelukkig, in de opslag. 😀

Ik weet niet of je er nu nog zo blij mee bent dat je toen niet doorgezet hebt, of hij moet toen nog helemaal niet goed zijn geweest.
valmet6400power
@JD3010
Toen was het 18% en het stond nog en lag er geen tarwe onder. Wij waren van mening dat we altijd nog met 18% konden dorsen als het geen week droog zou kunnen blijven nu/straks. Maar daar lijkt het wel op. Kan alleen niet zeggen of het kilo's heeft gekost, anders kost het je droogkosten (ingehouden op het moment dat je de tarwe verkoopt). Maar ik zal de opbrengst wel laten weten als we er aan toe gekomen zijn!
+1
JD3010
@valmet6400power Makkelijker hè achteraf 😏 zolang nat weer achter elkaar had ik ook niet verwacht. Graan wat niet rijp was en rechtop staat lijkt mij niet dat het direct overstuur gaat . Hier lag het plat en was aardig rijp, dus het moest er van mij gewoon af
+1
PieterA
@valmet6400power Ik denk dat het wel kg's kost. Het hectolitergewicht holt achteruit met al die regen. Ik verwacht hectolitergewichten van rond de 70. (Moet zelf ook nog een hectare of 4 dorsen)
JD3010
@PieterA Ik zat op 76, als het dan teruggaat naar jouw 70, scheelt dat toch bijna 10%.
+1
PieterA
@JD3010 Ik sprak afgelopen winter een boer die kocht een nieuwe combine en dacht hem in zulke situaties als nu terug te kunnen verdienen.
JD3010
@PieterA Of een grote kopen zodat je elke dag iets later kan beginnen als het graan wat droger is..

Daarom heb ik er zelf 1, dan ben ik niet afhankelijk van een ander.
+1
PieterA
@JD3010 Ja dat had hij ook gedaan. Hij had een New-Holland 8080 uit de jaren 70-80 en nu dus een nieuwe met de dubbele capaciteit.
JD3010
@PieterA Ik heb zelf maar 10 ha graan, dat was dit jaar 3 dagjes dorsen. Kon pas laat in de middag beginnen
+1
PieterA
@JD3010 Hier 18 hectare tarwe te dorsen. Heb de combine voor de liatris gehouden. Het valt in het najaar niet mee om een combine bij 1 hectare bloemzaden te krijgen.
JD3010
@PieterA Nee, dan denken er veel niet meer aan dorsen. Als je dan pech hebt, kom je achterop de planning te staan.
PieterA
@JD3010 1x noodgedwongen met een combine die een ander soort bloemetjes had gedorst gedorst. Het jaar er op 250 uur extra moeten wieden in de liatris.
+1
PieterA
@JD3010 Ik zat op 75, maar de tarwe die toen niet rijp was zal daar nooit aan komen.
+1
radium45
Quote Reactie van @valmet6400power:
Waarschijnlijk omdat dat veel stikstof vraagt om te verteren

Denk wel dat jouw gedachten kloppen. Onze oosterburen rijden na het maisdorsen ook vaak eerst zeugenmest over het stro van het gedorste mais alvorens de boel in de grond te werken.
Noorderling
@radium45
Heb wel eens fotos gezien van een zwadsplitter.
Transportband die twee kanten opdraait, komt er met een dubbele rotormachine toch al in twee stromen uit.

Kun je voor de pers aan nog eventueel 2 op 1 draaien, scheelt weer hard rijden met persen en rijsporen. Kan onderste stro nog even los komen van de grond.

Doe nu zwaden van 4meter vaak ook 2 op 1 draaien, uur zon en wind doet dan toch nog wel wat en de pers kan sneller werken.
+1
deutz dx 470
@radium45 mij hebbe ze altijd gezegt dat breder als 6m op 1 zwad niet gaat voor stro droog te krijgen
+1
JD3010
@PieterA Of een grote kopen zodat je elke dag iets later kan beginnen als het graan wat droger is..

Daarom heb ik er zelf 1, dan ben ik niet afhankelijk van een ander.
+1
PieterA
@JD3010 Hier ook hetzelfde verhaal. Gewoon beginnen als de tarwe en jezelf er rijp voor zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Lexion 770 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!