Foto van een Mecalac 12 MXT.De voor mij nieuwe kraan. Vorige week gekocht. Aantal jaren nieuwer, en minder draaiuren als de 10msx  alles iets groter en wat meer eigen gewicht.

Mecalac 12 MXT

+4
jim353
Foto van een Mecalac 12 MXT.
De voor mij nieuwe kraan. Vorige week gekocht. Aantal jaren nieuwer, en minder draaiuren als de 10msx alles iets groter en wat meer eigen gewicht.

Reacties

+1
Fast Eddy
Gefeliciteerd met je aankoop. Zet je nog dingen over van de 10 naar de 12?
+2
jim353
@Fast Eddy Ja. Het beschermrooster voor het raam. Wat snelkoppelingen. En een slang van de drukloze retour voor de zaagklem. Verder valt er niet veel over te zetten.
+1
MF 2725
Mooie machine.
Veel succes en plezier ermee.
bart-spies
Het kan aan mij liggen hoor, maar ik heb bij deze modellen van mecalac (met de achterwagen los van de draaiende cabine) nooit echt een voordeel gezien (afgezien van de giek) ten opzichte van een normale mobiele. Je hebt nooit de hele 360 graden beschikbaar voor je werkzaamheden, dus achter je graven is altijd keren.
Als ik iets over het hoofd zie dan hoor ik dat ook graag hoor, maar ik ben er nog niet helemaal overtuigd van het concept.
+2
jim353
Ik snap je punt, echter heeft het voor de werkzaamheden wat ik er mee doe wel voordelen. Ik kan in het bos op plaatsen komen, waar je met een mobiele kraan nooit gaat komen. Ivm ralatief laag eigengewicht en knikbesturing. Ook kan ik een boom nog aandrukken als ik er vlak naast sta. Dat ga je met een gewone kraan ook niet redden.
+1
Fast Eddy
@jim353

En je hebt veel contragewicht als je werkt zoals hij nu op de foto staat.
+1
jim353
@Fast Eddy Ja klopt. Maar over de kant haat het ook prima. Als je de as vergendeld
+3
lucas712
@bart-spies groot voordeel van deze machine is ook dat ie gesloten rijaandrijving heeft
bart-spies
@lucas712 Wat bedoel je daarmee?
+2
jim353
@bart-spies ik denk dat hij bedoelt dat hij een aparte pomp heeft voor enkel het rijden.
+1
lucas712
@jim353 juist
CaseCS130
Mooie machine, veel plezier er mee. Wat voor bouwjaar en hoeveel draaiuren staan hier op?
+1
jim353
@CaseCS130 2007. 8135 uur. Heeft veel buiten gestaan. Dat is er helaas wel aan te zien..
CaseCS130
@jim353 Ja dat is altijd jammer. Nou hopelijk heb je er veel storingsvrije uren mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mecalac 12 MXT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!