Foto van een John Deere 5125R. Na 3 jaar onze zaaimachine voor het eerst uitgeprobeerd. Alle slootkanten met kruidenrijk doorgezaaid en wat percelen doorgezaaid met raaigras. Benieuwd of het wat aansl

Doorzaaien

+1
JoramH
Foto van een John Deere 5125R. Na 3 jaar onze zaaimachine voor het eerst uitgeprobeerd.
Alle slootkanten met kruidenrijk doorgezaaid en wat percelen doorgezaaid met raaigras. Benieuwd of het wat aanslaat.
Baltus_steyr
@JoramH welke kruiden heb je doorgezaaid? Hier vorig jaar een perceel 3 keer hard gewied egt (gras goed geplaagd en was goed zwart ) en daarna ingezaaid met de wiedegg met kruidenrijk. Eerste instantie kwamen de kruiden en klavers mooi op, waarna het in de winter en vooral voorjaar weer hard verdrongen werd door de bestaande grasmat. Wel viel me dit zomer op dat er wat meer klavers in stonden en toch her en der wel aardig wat chrorichorei , maar de diverse kruiden waren merendeels verdwenen. Als je echt goed resultaat wil halen moet je toch echt met zwarte mat beginnen..!!
+1
JoramH
@Baltus_steyr ik heb de kruiden vnl in de slootkant gezaaid. Pure graze mengsel. Was mooi om te proberen met de zaaimachine. Vandaag raai doorgezaaid in stukken met muizenschade. Ook een perceel 40% raai, 40% kruidenrijk en 20% niets als eigen proefopstelling.

Reacties

+4
GerbertXL
Je lijkt mn vader wel met die topstanghendel omhoog 😁
Beetje zelfde machine als een evers?
newholland6640
Welk merk is dit?
+2
JoramH
Een sms, kopie van de evers.

Was de machine nog wat aan het afstellen:)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5125R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!