28 september de 5e snede opgeraapt. D3ze keer met een andere klaargemaakte 1030 met thm rotor.. Foto is geplaatst door jantje 8110 op 29-09-2023 om 16:45:48, met 9 reacties.

Taarup 1030

241 foto's van @jantje 8110

+2
jantje 8110
28 september de 5e snede opgeraapt. D3ze keer met een andere klaargemaakte 1030 met thm rotor.
Baltus_steyr
@jantje 8110 heb je deze wagen nu te koop staan op mp??
jantje 8110
@Baltus_steyr advertentie is meer voor de onderdelen die ik nog teveel heb. Kan er ook maar 1 tegelijk gebruiken dus er mag er wel een weg. Ook ben aan het oriënteren naar hooidrogen. Dus misschien 1 eruit voor een pakkenpers.
Baltus_steyr
@jantje 8110 hooidrogen ja? Hier ook mee bezig geweest. Maar een grote loods bouwen zit gewoon veel kosten in waar je snel de meerwaarde of kosten niet mee terug verdiend.
Heb hier afgelopen zomer warmte tussen het oude bestaande ligboxenstal gehaald en daarmee in een kleine box gedroogd. Ging best mooi alleen de box is veel te klein.
Ik wil mischien in de toekomst nog wel een gebruikte loods opbouwen of een bestaande stal aanpassen tot droogboxen en daar gras in drogen.
Als op de oude stal de asbestplaten eraf gaan komt er gegarandeerd blikken platen op zodat ik daar de warmte mee kan pakken overdag.
rommert14
@Baltus_steyr waarom wil je zo graag veel hooi hebben? Klinkt als veel extra werk en kosten.
Baltus_steyr
@rommert14 Veel extra werk valt opzich nog wel mee. Het is een andere manier van werken . Je hoeft het gras niet meer aan te rijden in te kuilen en uit te kuilen. Het hoeft niet meer afgedekt te worden en je bent geen plastic meer nodig , waar je ook kosten op kunt besparen. Je haalt meer uit je ruwvoer wat weer kosten op lange duur kan drukken.
In mijn ogen lijkt mij puur hooi naast mais het beste wat een koe kan hebben , en waar de koe het beste op kan doen. En zeker als je in combi nog klavers , vlinder bloemige en kruidenrijk hebt.
rommert14
@Baltus_steyr en dan heb je minder liters en dikkere gehaltes. Maar wel gezondere koeien 👍 buurman hier is toen ook een keer gestopt met de mengwagen en over gegaan op bijna geheel kuilgras, scheelde veel in veearts kosten zei die.
jantje 8110
@Baltus_steyr ben nog aan het oriënteren. Had je activiteiten via tf ook al beetje gevolgd.
Mij lijkt het agri compact principe wel mooi. Die opstartkosten van zoiets is nog wel eenuitdaging
Baltus_steyr
@jantje 8110 heb je iets meer tekst en uitleg over agri compact?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Taarup 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!