Enkel volle vrachten als het lange ritten zijn!John Deere 6R215 met Joskin Silo-Space 2 480DLoonbedrijf Van Amstel - Lith (NL)

John Deere 6R 215

+2
mike_v
Enkel volle vrachten als het lange ritten zijn!

John Deere 6R215 met Joskin Silo-Space 2 480D
Loonbedrijf Van Amstel - Lith (NL)

Reacties

Jotke
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van John Deere Onbekend naar John Deere 6R 215
+1
CoenNijenhuis
Ik stel net als @Jotke voor deze foto te verplaatsen naar John Deere 6R 215
+2
joozt
@CoenNijenhuis en @Jotke, hij is verplaatst!
Jotke
Volle vrachten hoort altijd toch? Tenzij het niet anders kan.
+2
oanejorrit12
@Jotke Nee, dat moet je ook afstemmen op de bult, als de wagen wat minder vol is en ze rijden zo naar boven kan dat beter dan die wagen helemaal vol en vervolgens een tijd staan te klooien om boven te komen. Ook speelt afstand mee en als het wat nat is heb ik liever de wagens wat minder vol
Jotke
Quote Reactie van @oanejorrit12:
@Jotke Nee, dat moet je ook afstemmen op de bult, als de wagen wat minder vol is en ze rijden zo naar boven kan dat beter dan die wagen helemaal vol en vervolgens een tijd staan te klooien om boven te komen. Ook speelt afstand mee en als het wat nat is heb ik liever de wagens wat minder vol

Heeft ook zeker met meerdere zaken te maken.

Op mais hakselen ouwe stijl na heb ik er hier nog nooit de kuilbult op zien rijden, op een stukje achteruit na dan. Dan maakt het gewicht ook minder uit. De shovel of bij sommige ook trekkers schuiven/scheppen alles naar boven.

Ieder zal een eigen manier hebben. Ik zie ze hier doorgaans de wagens, ongeacht welke afstand gewoon helemaal vol blazen.

Zoals je zegt niet wanneer het nat is. Dan stoppen ze wel eerder en gaan de karren eerder en dus minder vol naar de bult.
+1
mike_v
Als de volgende wagen al op het veld staat, dan wissel je gewoon als je vooraan op de kopakker bent @Jotke, is iedereen sneller. Hakselaar moet niet een extra stop maken en de wagen moet zich niet gaan draaien over het perceel. In dit geval moest een kleine 40km gereden worden naar de kuil en was er nog geen wagen aan het wachten.
Jotke
Quote Reactie van @mike_v:
Als de volgende wagen al op het veld staat, dan wissel je gewoon als je vooraan op de kopakker bent @Jotke, is iedereen sneller. Hakselaar moet niet een extra stop maken en de wagen moet zich niet gaan draaien over het perceel.

Dat is dan ook weer net ieder z'n ding.😉

Ik snap zeker de reden om het zo te doen. Zie het hier alleen meestal anders.

Als er nog een beetje bij kan gaat de wagen nog een keer mee en zodra die vol is rijdt die of rechtdoor of wat je zegt, draaien ze om. De lege gaat dan meteen achter hem onder de pijp.

Quote:
In dit geval moest een kleine 40km gereden worden naar de kuil en was er nog geen wagen aan het wachten.

Ja als je zo ver moet is het verstandig ze zo vol mogelijk te blazen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6R 215 en hebben de trefwoorden maïs hakselen en maisoogst 2023 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!