Foto van een Fendt 933 Bollenland klaar maken tussen de buien door,het is stelen dit jaar🙈. Foto is geplaatst door Fendt916 op 08-11-2023 om 12:45:12, met 16 reacties.

Fendt 933/ avr 4.5 m frees

Fendt916
Foto van een Fendt 933 Bollenland klaar maken tussen de buien door,het is stelen dit jaar🙈

Reacties

Fast Eddy
Waar dient de bandenpakker voor?
Deutz10
@Fast Eddy druk verdelen, anders zakt de trekker de grond. Fendt 933 weegt leeg ruim 11 ton. Ik zou liever een wat lichtere trekker voor een frees zetten. Zoveel pk 's zijn hier ook niet voor nodig. Valt me wel op dat er vaak bij Fendt, werk wordt gedaan, wat met de helft van de pk 's ook kan. Zie die trend ook steeds meer bij veehouders. Hadden ze in het verleden genoeg aan 100 Pk, nu is dat 140 tot 160 Pk. Dan heb ik het over bedrijven die weinig tot niet uitgebreid zijn in areaal. Als je fors gegroeid ben in grond vindt ik het logisch.
+1
Fendt916
@Deutz10 Pk’s zijn zeker wel welkom op de zware klei percelen heb je soms nog te weinig. 4.5 m werkbreedte en 25 cm werk je diep en vooral nu is de klei wat vet dan wil het slechter de machine door
Deutz10
@Fendt916 oké, dacht dat de frees 3 meter breed was. Voor 4.5 meter heb je wat meer pk s nodig.

Denk dat door de zware machines de grond minder goed bewerkbaar wordt. Ooit een keer met de trekker door de tuin gereden. Behoorlijk zwarte grond en het was vrij nat. Met de tuin omspitten viel me het erg tegen hoe de grond in elkaar gedrukt was, spitte veel zwaarder als de onbereden grond.
+1
MaxxuM4ever
@Fast Eddy volgens mij rijden ze er ook mee op vers geploegd land, dan komt hij meer tot zijn recht. Nu dus meer voor spek en bonen maar iedere keer afkoppelen en aankoppelen is ook zo wat lijkt me.
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Duidelijk. Vers geploegd land had ik nog niet aan gedacht.
T.Tanis
Mooi spul😀
MaxxuM4ever
@Fendt916 de frees lijkt nogal voorover te staan of is dat gezicht bedrog? Blij dat je nog een droog stukje gevonden hebt denk, hier in de Wieringermeer zie ik er momenteel geen 1 rijden.
Fendt916
@MaxxuM4ever ja dat klopt dit was Ff show stand met de vooras vering omlaag😂 met uitheffen trekt die automatisch de topstang in. Hier is het ook zoeken hoor elke keer verkassen en weer perceeltje doen
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fendt916:
Hier is het ook zoeken hoor elke keer verkassen en weer perceeltje doen

Kun jij een perceel bewerken zonder dat er de machines om te poten of zaaien direct achterna komen??
Hier op zandgrond kun je op onbewerkt land (als het niet enorm geregend heeft) rijden. Maar ga ik het frezen en er komt water kan ik er ook weer 5 weken weg blijven.
Fendt916
@Fendt926Driver nee we werken heel kort op elkaar Max 1 baantje voorsprong op de plant machine
Fendt926Driver
@Fendt916 ok. Duidelijk. Dus wel vergelijkbaar met hier.
Poten ze ook 4.5m breed?
Of ben jij langzamer met frezen dan zij met poten dat dat redelijk dicht bij elkaar loopt
+1
Fendt916
@Fendt926Driver ik rij zo beetje 2.2/2.3 km en hun 5 tot 5.5 km per uur en planter is 2 m breed
stannetje96
@Fendt916 1.80 dan zeker? Of al 2.25? Met 1.80 houd je het wel makkelijk bij dan
bart99
Vakman😎👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 933 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!