Foto van een John Deere 8RX370Uurtje rooien midden op de dag in half bevroren grond.. Foto is geplaatst door RVM op 01-12-2023 om 18:39:10, met 12 reacties.

John Deere 8370RT

660 foto's van @RVM

+6
RVM
Foto van een John Deere 8RX370

Uurtje rooien midden op de dag in half bevroren grond.

Reacties

+8
RVM
Blijft mooi

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

-5 vanmorgen.
+1
JD3010
@RVM hoe lang kunnen je doorgaan met de vorst? Of kan de prei er wel tegen als het bevroren is
+4
RVM
@JD3010 dit was kantje boordje qua rooien. Was nog half bevroren, dat verwerkt ook niet. Klant hoopt dat ze vannacht in de schuur wat dooien voor de verwerking morgen. Maar midden in een vol rek dooit het niet zomaar…

Prei kan wel een graad of 6/7 vorst verdragen. Wordt het kouder, komt er slijt op. Is weer rasafhankelijk. Gewas wordt dan afgedekt. Maar zoals met alles, kun je er geen lijn in trekken. Rustig groeiende gewassen kunnen meer verdragen dan overrijp veldgewas. Sommige rassen raken binnenin aangetast, sterven niet af, maar later in de handel snel rot. Etc etc.
JD3010
Quote Reactie van @RVM:
Prei kan wel een graad of 6/7 vorst verdragen.

Maar dan alleen als je er vanaf blijf?
+1
RVM
@JD3010 het moet wel weer eerst dooien voor je rooit. Grootste slijtage aan het gewas komt vaak bij stevige koude noordoostenwind, of als de dooi inzet met veel zon. Dan wil de plant verdampen en zitten de wortels nog in de vorst, dus neemt geen water op. Dan droogt hij volledig uit. Vorig jaar was in 2e week december ook een aantal nachten min 8 min 10 maar de dag dat het dooide was met veel regen. Dan is de vorst snel uit de grond en verdampt de plant niet. Dat was ideaal toen en achteraf ook weinig schade.
+4
Fendt926Driver
@RVM er wordt nog wel wat verdiend in de prei dat je dit materiaal er voor kunt laten lopen
+10
RVM
@Fendt926Driver je moet niet altijd alles willen begrijpen wat klanten investeren. Ik zou wel soms willen dat mijn planten net zoveel Sex appeal hadden als een nieuwe Fendt of JD….
+2
a3vandiejen
Mooie werk denk ik zo.👍
+3
2850Johndeere6R
Mooie foto en verhelderende uitleg over de prei👌🏽
+1
ford7700man
Tijden veranderen ,vroeger rooide tuinders hier met 70 / 80 pk ,en nu bijna 400 pk op rups .wel mooie foto
+2
RVM
@ford7700man dat kan nog steeds met 70pk als je geen zelfvuller hebt. Bij jouw in het dorp staat er tegenwoordig ook 200pk Fendt voor. Het is ruimbemeten op de foto, dat is duidelijk

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8370RT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!