Fendt 516 met 4 mtr rotorkopeg. Verkleinen van de groenbemester. Hier staat gele mosterd. Deze vriest met vorst kapot en zakt dan wel inelkaar en zou je er weinig aan hoeven doen. Hier komen dit jaar

Groenbemester verkleinen

129 foto's van @arjanvw

+3
arjanvw
Fendt 516 met 4 mtr rotorkopeg. Verkleinen van de groenbemester. Hier staat gele mosterd. Deze vriest met vorst kapot en zakt dan wel inelkaar en zou je er weinig aan hoeven doen. Hier komen dit jaar suikerbieten in en hebben we in de herfst klaargelegd en gele mosterd ingezaaid. De bieten zaaien we hierin zonder grondbewerking. De ervaring leert dat als we er niks aan doen de overgebleven resten gaan slepen met zaaien. Anders deden we hem rollen over de vorst met een Cambridgerol. Dat gaat prima als er nog genoeg vocht in de plant zit., dan knakt en breekt hij mooi. Nu had die met de vorige vorst al een tik gehad en breekt die nu niet. Daarom nu de kopeg net boven/op de grond laten lopen en lukt het alsnog alleen duurt wat langer.

Reacties

mdoornekamp
Wel mooi resultaat. Kun je nog een beetje doorrijden? 6 km/u ofzo
arjanvw
@mdoornekamp klopt, 6,5 km/uur.
zettelmeyer
Niet even met de maaiers? Gaat toch veel sneller?
arjanvw
@zettelmeyer dat gaat idd veel sneller. Maar weet niet of mn maaiers dat leuk vinden met een bevroren kluit die erboven uit steekt.
Johndeeretje
Had je het niet aangedurfd om met een schijvenzaaier door de resten gele mosterd te gaan?
arjanvw
@Johndeeretje onze loonwerker heeft geen schijvenzaaimachine. Daarom wil dat wel gaan slepen als je pech hebt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 516 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!