De onderzaai maar even bewerkt met de schrijveneg vandaag. Plan is om er later nog een keer over te gaan, kijken of dat wat bevalt ipv het dood te spuiten.

Renault Interieur

+1
Case5130
De onderzaai maar even bewerkt met de schrijveneg vandaag. Plan is om er later nog een keer over te gaan, kijken of dat wat bevalt ipv het dood te spuiten.

Reacties

ljdekker
Dat gewas staat er mooi op! Hier komt van de onderzaai meestal niet zoveel terecht.
ronald-deutz-fahr
Mooi gewas, hier zie je altijd de rijsporen van het hakselen er goed in. Doe je 2 x gewoon in de lengte richting, of de volgende keer iets overdwars?
+1
Case5130
@ronald-deutz-fahr volgende keer maar iets schuin er over, nu maakte de schijveneg nogal lange repen van de banen gras. Hopen dat ik het dan mooi in stukjes snijd
ZetorTwente
Raaigras? Kan goed gaan, ligt wel aan het voorjaar en of je ploegt of niet. Vorig jaar hier een pak raaigras als groenbemester, fijn geklepeld, ingewerkt en afgesneden op 2-3cm, later nog eens bewerkt 4-5cm toen er inmiddels al weer een mooi pakje op stond door de regen, toen bemest met schijveneg, vervolgens gespit en door de vele regen bleef de maïs iets uit, maar het raaigras kwam deels terug. Dit jaar rogge nagezaaid, minder o.s. opbrengst maar tot nu toe nog wel bewerkbaar. 2,5ha onderzaai dood gespoten, viel in de kosten niet helemaal mee, maar anders blijf je met dat gras bezig.
+1
Case5130
@ZetorTwente italiaans raaigras inderdaad. Vorig jaar dood gespoten, geklepeld en toen rechtsstreeks met de bouwlandbemester er door, maar de grond was eigenlijk te hard voor de bemester om mooi werk te maken. Maakte toen veel te groffe stukken van de zode, later nog met triltand er door geweest en toen met smaragd en vorenpakker zaaiklaar gelegd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault Interieur ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!