Omdat een origineel gewicht voor de smalspoor bijna zeldzamer is dan goud ben ik maar voor de iets minder originele route gegaan. Op basis van een origineel plaatgewicht een kleinere versie gemaakt pa

Gewicht passen Wicher smalspoor

25 foto's van @bart-spies

+6
bart-spies
Omdat een origineel gewicht voor de smalspoor bijna zeldzamer is dan goud ben ik maar voor de iets minder originele route gegaan. Op basis van een origineel plaatgewicht een kleinere versie gemaakt passend voor de smalspoor. Best aardig gelukt zo. Plaat 40 dik, net geen 30 kg.

Reacties

+2
draaipiet
Deftig
+3
Kramer U800
Nu nog het opschrift "eicher " erop maken het is helemaal af 😉

Heb je hem laten laser snijden? Of gewoon met gas en zuurstof?
+1
bart-spies
@Kramer U800 ja die komt er zeker nog, samen met de 2 ringen om de gaten om die dikte gelijk te houden.
Dikke platen snijden we op het werk nog met plasma. Resultaten willen nog weleens wisselen, maar deze is heel strak geworden
+1
Kramer U800
@bart-spies Ok ben heel benieuwd! Had je al bedacht hoe je die erop gaat maken? Misschien is proplassen wel een idee, of vastschroeven met verzonken kop schroeven en dan weg plamuren. Plasma snijden gaat ook heel mooi. Komt wel heel precies met afstellen enzo.
+1
bart-spies
@Kramer U800 ik dacht ze met tig vast te zetten. Even kijken hoe dat loopt, mischien een deel lassen en de rest kitten of helemaal lassen, maar dat is best nog een stukje stiekem.

Ja dat afstellen komt nogal precies. En ook zorgen voor goede snijpunten. Ben daarom ook wel blij dat ze zo netjes zijn geworden
+1
Kramer U800
@bart-spies Met TIG kan ook heel goed. Het mooiste is ten slotte als je geen onderscheid kan maken tussen die van jou en het origineel. Je kan misschien ook proberen om de letters Eicher rondom met TIG te lassen en dan met de naaldenbikhamer er overheen te gaan, dan krijgen de letters, de las, en de rest van het gewicht dezelfde structuur en lijkt het precies gietijzer.
+2
joel-koppelman
Gewichten voor mijn mammut.
hebben de zelfde afmetingen als origineel en wegen 60 kg per stuk.

(klik om te vergroten)

Ik heb in het logo en in de ringen een paar gaatjes geboord en met proplassen het logo er op gelast.
+2
Kramer U800
@joel-koppelman Heel mooi, goede oplossing 👍🏼
+1
a3vandiejen
@joel-koppelman Heel netjes.
+1
bart-spies
@joel-koppelman Precies dat moeten ze gaan worden ja, netjes gedaan!
joel-koppelman
Bij onze es 202 hebben we dezelfde als bij bovenstaande foto alleen dan van beton.
daar hebben we wel direct de ringen en het logo bij in gegoten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Puma 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!