Foto van een Mengele Mammut 7300, bezig met maïs hakselen.. Foto is geplaatst door Mengeledriver op 19-09-2008 om 22:51:33, met 41 reacties.

Mengele Mammut 7300

1.027 foto's van @Mengeledriver

Mengeledriver
Foto van een Mengele Mammut 7300, bezig met maïs hakselen.

Reacties

fendt_105ls
Prachtige machine 😃
Mengeledriver
En werkt simpel en goed, hij wil best mais vreten.
valtradriver
It giet an ?

De hakselvereniging hier zijn ze de laatste maanden ook druk geweest om de kemperbek helemaal te reviseren,dees was verleden jaar net voor de maisbouw gekocht maar was aardig op qua slijtdelen.
Als het goed is hebben ze hem helemaal overgespoten en de Mengele 7800 verleden jaar al,dus alles weer z.g.a.n.
Mengeledriver
Wij hebben deze bek nu voor't 3e seizoen en hij doet het ook een stuk beter als de Kemper die we hiervoor hadden, die was echt versleten. Maar er gaat wel aardig tijd en materiaal inzitten lijkt me?
Mengeledriver
Is onze MAN niet iets voor jullie hakselvereniging, hij is goedkoper dan een silagewagen en zuiniger als een trekker + wagen.
valtradriver
Idd ze hadden in de bouwvak (tis natuurlijk allemaal hobby voor hen) een vutter die z'n leven lang in de hakselaars heeft gezeten een weekje ingehuurt,wand de operatie was toch een beetje comlexer dan verwacht,en ze wilde het wel in 1 keer goed aanpakken
Ja ik zal het tegen ze zeggen over de MAN!
Mengeledriver
Of hebben ze nog belangstelling voor een Mengele 7300 uit '97 met hydraulisch omschakelbare seizoenschakeling, een rood frame = wat nieuwer en een grijze cabine. En ook hebben wij diverse slijtdelen op voorraad.
TLA-TSA
Mooie hakselaar
RIK89
Je paul neemt afschijd van zijn mengele die jonge gaat volgendjaar JOHN DEERE rijden 😛
valtradriver
Nee Rik,de nieuwe Krone is gister denk officieel besteld! (als ze je ook constant zitten sarren dat tie geen gras lust moe je wat!! 😄 )
Maar Paul jullie gaan dus afscheid van de Mengele nemen?
Wat is hydraulisch omschakelbare seizoenschakeling?
RIK89
Valtradriver dat je de korrelpletter rollen hydraulisch weg klapt. neej ze hebben een john deere gekocht een 6750 dus volgend jaar staat er een jd op de dam
Favorit614
Dan hebben we pech met de john deer , kunnen we geen fotos meer maken dat paul er om de 10 meter er onder zit te sleutelen
RIK89
Haha ja daar heb je gelijk in reinhard haha hij is wel goed zat wel wat rustiger op tf zijn dan met foto's van mengele kapot:P
Hee rik zoeperd, waj gister ook bie kachel?

en gaat de mengele weg ja?
Favorit614
Weer geen pauze tijdens het gras hakselen, das k*t
Oh hadden wij wel, 3 kwartier, 2 kettings van de pickup geknapt!, is kwaaltje bij die dingen, dus gewoon vrachtwagen met kettings bijbestelle en dan kump t wea goud
RIK89
Gister ist er niet van gekomen naar de kachel had weinig zin om te fietsen morgen middag gaan we er nog een paar drinken maar hij staat hier overal aan en de mengele gaat weg ja kom een john deere 6750 voor weer
@ dhr. borst neej anders konden we nog ff ouwe hoeren en zo straks ook niet meer moeten we nog sneller rijden anders kun je het niet bij houden
Juistem..

wat hebben jullie trouwens met de 7720 autopower uitgespookt?, bak los?
Mengeledriver
Bij welke JD niet Rik?

We hebben een JD gekocht en de Mengele ingerolen. Jammer, dan gaat met maishakselen voort een stuk langzamer. Maar 1 voordeel, Rik zegt dat hij in 1 dag de hakselaar van gras naar mais om kan bouwen dus dat valt dan weer mee bij JD. Bij de Mengele was het 2,5 of 3 dagen werk.
me
Dat ombouwen bij die hakselaars kan iig wel binnen een dag. Vrijdag op zaterdag brak de krukas overmidden bij een van de 3 hakselaars bij onze loonwerker. En gistermorgen hadden ze de bek al op een andere.
Mengeledriver
Was dat toevallig een hakselaar met een Mercedes V8 erin?
valtradriver
Krone hakselaars zijn denk amper te koop (gebruikt) en veels te duur,of hebben jullie daar ook nog niet alle vertrouwen in?
Mengeledriver
Krone is ook nog niet alles, zit in verhouding veel onderhoud aan en de capaciteit is te groot voor de (te) kleine percelen hier. Dik 400 pk is zat maar we hebben inmiddels een JD binnen gekregen, zal zo een foto plaatsen.
RIK89
Waar blijven de foto's van de JD ?????
Ombouwen binnen een dag? 😃, goed 3 dagen waarvan gedeeltijk met zn 2en ja 😛
valtradriver
O jee een john deere das begin vant eind,en vant een komt't ander,geniet nog maar ff van de Fendt's 😉
Er was ook nog wel aan waardiger opvolger te koop geweest:
ninotrac.be/2hands/800X600/… jaartje jonger meer pkaas

CASE Mammut 7800
Bouwjaar : 1998
Tractie : 4x4
Draaiuren : 2700
Opmerkingen : met pletwalsen
Kemper-maïsvoorzetstuk
zes-rijige maïsbek
met graspick-up
3 m.
technisch klaar, gereviseerd
ninotrac.be/
valtradriver
Ja capaciteit is leuk voor de loonwerker maar funest voor de boer zijn kuil (broei)
In no time je mais op een hoop jassen met 40 cubs karren,daar wordt menig boer niet blij van!
Hier in de regio zijn zeker 4 hakselclupjes met bedateerd materieel actief die deze mensen weer bedienen en die bij elkaar toch best veel ha. wegmaaien!
- harde kuil
- kleiner materieel op land en erf
- veel langzamer dus veel gezelliger!!
- soms ook goedkoper
P.s. dat snelle is ook wel in de hand gewerkt door prijsconcurrentie natuurlijk,is er bij jullie veel concurrentie onderling? hier is het tegenwoordig aardig rustig ondanks de vele aanbieders!
ford8630power
Hier trekken de loonwerkers zich niet veel van elkaar aan. iedereen doet het op de manier waarvan ze denken dat goed is. de wagens zijn wel groot maar de hakselaars niet echt, dat werkt mooi
Mengeledriver
Wij willen geen case, daar is te weinig kennis van. 400pk is genoeg hier en een nieuwe hakselaar verdient bijna geen een loonwerker terug als je van die kleine klanten en verziekte prijzen hebt.
RIK89
Hier mengeledriver ook weer uit het hok gekomen
niet eerder gesproken vandaag
Mengeledriver
Zekers. Tja, de Mengele doet het best en de JD moet bijna volledig gereviseerd worden, invoer, kooi, korrelkneuzer en waaierhuis... Bestigheid. En een ding is zeker, een Volvo 6 cilinder loopt veel mooier als een JD 6 cilinder!!
kemper
Krone is zeker niet alles... gaat zo donders hard staat steeds weer te wachten bij de kuil
Mengeledriver
Dan doen ze ook nog es 2 wagens bij de hakselaar als ze de mais dicht bij huis hebben, met de Big X. Vandaag heb ik ook bij een klant gehakseld die maar met 1 wagen meereedt. Dan is het op de bult bij te houden. 100 meter land-kuil.
kemper
Ja kan prima... het is bij de krone vaak zo dat je elkaar vlak bij de kuil tegenkomt dus als de lege wagen net bij de kuil wegkomt dus alleen met mooi rijkuil is de hakselaar echt bij te houden
valtradriver
" de JD moet bijna volledig gereviseerd worden, invoer, kooi, korrelkneuzer en waaierhuis..." neem aan dat je dat wist of kwamen er JD lijken uit de kast?
Wat vind jij verziekte prijzen dan?
Mengeledriver
Hij is bij ons door de dealer klaargemaakt en je kunt mooi meesleutelen/leren. De prijzen zijn veel te laag hier. Bijna niet rendabel.
Favorit614
Tja daarom zekers geen kado
RIK89
Hij begint ook weer over zijn kado.
oke reinhard jij je zin je krijgt het kado morgen, moet je wel even betalen dan mag die de dam af
Favorit614
:pech:
Mengeledriver
Ik, Mengeledriver en selten hebben dit object verplaatst van Zelfrijders Mengele Mammut (Maïs hakselen) naar Zelfrijders Mengele Mammut 7300 (Maïs hakselen)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele Mammut 7300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!