Foto van een JF ES 3500, bezig met gras hakselen.Nieuwe aanwinst van boer hier in de regio,zoonlief na stage in Zweden,pa thuis ook enthousiast gemaakt en er 1 in zweden gekocht!Same van 100 pk moest

JF ES 3500

237 foto's van @valtradriver

+1
valtradriver
Foto van een JF ES 3500, bezig met gras hakselen.

Nieuwe aanwinst van boer hier in de regio,zoonlief na stage in Zweden,pa thuis ook enthousiast gemaakt en er 1 in zweden gekocht!
Same van 100 pk moest er goed aan werken!

Deze zijn vanaf 1985 in samenwerking met Strautmann gemaakt.

Reacties

Mengeledriver
Lijkt wel een Same?
valtradriver
Ha ha ja ik was nog duftig aan het tikken,maar dan kunnen jullie de foto al zien denk!

Ja Same silver 100 dacht ik, maar dit was andere koek voor de Same dan de opraapwagen,hier over de maaizwelen reed die nog aardig door maar bij elkaar geharkt spul ging hij stapvoets,maar wel bijzonder een opraapwagen die brult als een hakselaar!
TurnMeLoose
Ik, Valtra-Fordpower en valtradriver hebben dit object verplaatst van Machines JL Tractor (Gras hakselen) naar Machines JF ES 3500 (Gras hakselen)
Mengeledriver
Je kunt met zo'n machine met 2 man personeel gras hakselen bij een boer. Ideaal. De voordelen van een opraapwagen (personeel) en de voordelen van het hakselen (het produkt). Nadeel is het onderhoud, restwaarde en de bult oprijden.
Siebenga
En de lage cap
+1
valtradriver
Ja deze boer was jaren geleden opgehouden met zelf oprapen,de loonwerker deed het nu en hakselde vaak en dat beviel goed,begreep nu 2 jongens thuis en lage melkprijs,denken ze hier mss toch wat te besparen met zelfde resultaat,in hun situatie mss geen rare gedachte!
P.s. hadden ook land op afstand dus kosten loonerker worden dan ook fors!
En lage cap. zitten ze niks mee begreep ik ze beginnen gewoon,wel of geen mooi weer,geen gestress laat maar zegge!

@Megeledriver onderhoud weet ik ook niet,valt mss nog wel mee als je alleen je eigen gras doe, en niet teveel ijzer haksel!
Restwaarde? : mascus.nl/product_card.aspx/…&=
Siebenga
Zodeju daar vragens ze bult geld voor!! noorden van europa gebruiken ze dit vaker maar is mij verteld dat het niet echt bunder freters zijn. Staat hier geloof ik een omgebouwde taarup op de site
valtradriver
Juist dat had ik ook al eens gelezen,conclusie: dit zijn de enige goede,dus geld waard!
Nee geen bunder vreters schat zelf bij eerste snede half ha./uur maar goed als je haksel komt wisselendende ds. gehalte van het gras ook minder nauwkeurig!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JF ES 3500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!