Foto van de ondertrekhaak van een Deutz D4007. Hier kun je goed zien hoe ik het heb gedaan, ik het onder de originele hoekijzers een stripje gelast. Daarna heb ik er een gat van rond 25,5 er doorheen

Deutz D4007

762 foto's van @dx11

dx11
Foto van de ondertrekhaak van een Deutz D4007. Hier kun je goed zien hoe ik het heb gedaan, ik het onder de originele hoekijzers een stripje gelast. Daarna heb ik er een gat van rond 25,5 er doorheen geboord zodat de originele trekhaak er oppast. De trekhaak zit nu ondersteboven gemonteerd zodat hij wat lager zit en anders de groothoekaftakas niet past.

Reacties

interman
o o o, geen borgpin 😮
dx11
Nee, ik doe het meestal wel, maar mijn broertje heeft hem er achter gehangen. Gelukkig hoefde hij hem alleen aan de kant te zetten, normaal staat deze nooit voor de wagen, hij krijgt hem niet eens de bult op schat ik zo. 😎
trekkerfanz-h
Waarom heb je dit gemaakt dan?
een zwaaihaak lijkt me net zo makkelijk en mischien nog sterker en alles ook?
dx11
Ja, maar dan had ik een compleet frame onder de trekker moeten maken.
fendtjuh
En dit heb je gedaan om af en toe een machine te verzetten ofzo?

Met die ladewagen kuilen jullie zelf in of voor stalvoeren ofzo?
williamJD
Waarom doe je de aftakas er dan aan als je hem alleen verzet ???
johnd-ts
Om te laten zien/er zelf achter komen of alles past zoals je het bedoelt had?
dx11
Anders ligt hij los op de trekhaak.

En guido, stalvoeren doen we alleen als het erg nat is en daardoor de koeien stal moeten blijven.

Wij kuilen wel zelf met deze wagen. Volgende week misschien weer een bunder of 5 het groeit hier nog prima, al zal het nu overal wel weer wat groeien.
jmos
Quote @dx11:
ja, maar dan had ik een compleet frame onder de trekker moeten maken.

onze deutz heeft een frame voor de zwaaihaak dat je van onder om die twee stukken ijzer schuift zodat hij onder geborgd zit en boven borg je hem door een pen en hij zit helemaal vast. gaat geen kant op. en daar doe je dan de zwaaihaak in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4007 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!