Foto van een Hemos Stobbenfrees, bezig met poseren.Hier een foto van een Hemos MRB 747 zelfrijdende stobbenfrees (heeft ook al in een vakblad gestaan)

Hemos Stobbenfrees

88 foto's van @johndeere6100

johndeere6100
Foto van een Hemos Stobbenfrees, bezig met poseren.
Hier een foto van een Hemos MRB 747 zelfrijdende stobbenfrees (heeft ook al in een vakblad gestaan)

Reacties

Groothengeveld
Nieuwe speelgoed voor Jehan?
johndeere6100
Wie??
bart-mf
Dit ding stond in de trekker inderdaad
Groothengeveld
TF-er jehan: tractorfan.nl/user/2214/ 😉 Was een grapje. Hij is bij zijn baas ook geregeld met een stobbenvrees onderweg. Maar zoals elke grap die je uit moet leggen is deze dus ook niet leuk meer...
Teun Fendt
Hoe diep gaat deze?
Michael G
Nou!! das pas een frees hahahah 😃
dombras
Die trekt het wel
johndeere6100
60cm en 1,5 meter breed en staat 770pk voor (1 vol mechanisch en 1 hydrolisch )
deerefan
Echt een gaaf ding heeft ook in de tuin en parktechniek gestaan
johndeere6100
Dat weet ik niet ik weet alleen in de trekker op een van de filmpjes op hemos.nl sta ik ook zeer geintereseert te kijken bij een temperatuur van -5
Robert
Ras in actie! wat een ding dit!!
Mengeledriver
Deze machine wordt toch ingezet om de percelen waar vroeger met overheidssubsidie bos is gepoot weer landbouwgrond te maken?
Later kwam er van de houdproductie niks terecht dus gaan de boeren het land weer ontginnen/ontbossen?
Boswachter
Ja klopt helemaal Paul. Houtopbrengst viel een beetje tegen 😃 Waren ook veel particulieren die er in geinversteerd hadden.
In Makkinga e.o. heb je ook nog veel Robinia bossen en daar lopen nu de pony's in :lol:
Mengeledriver
Tja, dat was een wassenneus voor die boeren die toen meegewerkt hebben. Beetje jammer weer.
En de overheid blijft maar reclame maken dat ze voorop lopen qua milieu en co2 enzo.... 😃
Boswachter
Ze moeten brandstofzuinige trekkers meer promoten 😃
maartendankers
Had de overheid nie veel mee te maken 😉 Groen invest kocht het en je kon er in investeren. Robinia bossen waren alles want in frankrijk 1000 KM zuidelijker dan noord nederland groeiden ze ook perfect... Tot dat de boel failliet ging..
Mengeledriver
Oh, zo was het verhaal ja.
Jammer dat het dan zo moet eindigen....
johndeere6100
Deze bomen moesten in 10/15 jaar bomen zijn van ruim 40 cm doorsnee hebben alleen als je ze op 1.5 meter van elkaar poot en dan 1.5 uit elkaar dan blijven ze zo.
en meneertje groeninvest zit lekker met z'n luie reet op de bahama's ofzoiets.
pekelderboer
Dit ding valt erg vies tegen !! doet een dag over amper 2 km frezen en dan neemt die kwa breedte ook nog niet zoveel mee !! ik heb hem aan het werk gezien , deze foto is ook in pekel genomen geloof ik, ik woon nog geen km verder op
johndeere6100
Klopt helemaal pekelderboer, de reden is dat er een rekenfout is gemaakt de lagers die konden de krachten niet aan daar zijn we nog mee bezig als er tijd is. de achterste motor is al vervangen voor een andere. en op die bewuste dag dat de foto gemaakt is waren ze nog bezig met afstellen en dergelijke.
deze machine kon een fendt 930/936 inhalen met frezen niet de snelheid tijdens een stommel maar de afstand er tussen in.
tevens is deze foto gemaakt op land met andere bomen ik heb geen idee wat dat voor bomen waren in ieder geval geen robinias
pekelderboer
Ok de achter ste motor dus, ik kan me indd nog wel herinneren dat 1 van de 2 motoren best wel rookte indd .
johndeere6100
@ pekelder boer de startmotor was ook kapot dus via de hydroliek om de rotor aan te drijven de achterste motor te starten rookte hij een beetje tevens dronk hij 5 liter olie per dag

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hemos Stobbenfrees ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!