Foto van een Deutz D4007, bezig met het frampie van mijn tankie ff op een vlakke ondergrond te zetten..

Deutz D4007

762 foto's van @dx11

dx11
Foto van een Deutz D4007, bezig met het frampie van mijn tankie ff op een vlakke ondergrond te zetten..

Reacties

fendtjuh
Ding zelf in elkaar gelast?
dx11
Ja, het frame wel ja.
fendtjuh
Oke netjes! Al vorderingen met de assen?
Deur324
Ik neem aan dat je hem nog gaat spuiten enzo, tegen roest en dergelijke. hoeveel kuub's giertank komt er eigenlijk op?
dx11
Wordt niet gespoten, gewoon volbadverzinken. Komt een 8m3 tank op, met lekker grote wielen zodat hij mooi licht trekt.

Nee, de assen ben ik nog niet mee bezig geweest, het frame eerst maar, want het is nu droog, en in de schuur is de vloer niet vlak, dus dat schiet niet op!
Deur324
Hee maar als hij in een volbadverzinken is he, waarom doe je er dan geen mooi kleurtje op kaweco oranje ofzo. en wat voor bemester komt er eigenlijk achter. En als het een 8 kuub tank is he kan die deutz dx hem dan wel hebben?
fendtjuh
Waarom wel? Vind verzonken tanks net zo mooi en vooral functioneler, die verf gaat er toch af na een aantal jaar en voor de roest hoef je het niet te doen.
dx11
Ik hoef geen wanabe tank 😛

De hef en pomp worden wel geverft, maar ik weet nog niet welke kleur.

Wss gewoon groen ofzo.
Deur324
Vriend wat voor tank wil je dan, maar dat maakt niet uit. Maar wat voor bemester komt er nou achter? simko ofzo
dx11
Nee, dat sowieso niet. Ik weet nog niet. 't liefst Veenhuis ofzo.

Die dx 4,20 kan hem makkelijk trekken verwacht ik. Komt namelijk een 8m3 tank op.
Deur324
Oke maar ik ben bang dat die deutz het nog wel zwaar gaat krijgen want jij zegt dat je liefst een veenhuis bemester hebt en dat trekt ook nog is zwaar plus je hebt een tandemstel en dat trekt ook nog wat zwaarder en je hebt nog is een 8 kuub's tank ook en die trekker is maar 75 pk.
dx11
Geen tandemstel, gewoon trekkerbanden van 80cm breed, en 190 hoog. Zulke hoge wielen trekken wel licht.

Ik den trouwens niet dat we hem zelf gaan gebruiken, pa wil hem niet overnemen zegtie. De loonwerker vindt hij wel makkelijk zo.
Deur324
Dus dan maak je dit project voor niks, het is toch juist leuk als je iets maakt en het werkt super netjes, dan laat je het toch wel uit je hoofd om het door de loonwerker te doen. en het kost je alleen wat uren mest uitrijden en je hoeft er niks voor te betalen. anders betaal je de tank en ook nog is de loonwerker.
fendtjuh
Wat is dat nou weer voor onzin, hij bouwt die tank en verkoopt hem en ik neem aan dat hij daar een leuke winst op maakt, zoiets noem je geld proberen te verdienen. Dus voor niks slaat nergens op.
maartendankers
Nee deur... Onderdelen+tank zijn volkomen gratis dus alleen maar winst als hij zelf gaat rijden... Sommige snappen het nooit.
fendtjuh
En verder heeft hij niks te doen dus uren hoef je ook nooit te rekenen.
Deur324
@maartendankers: vriend kan je niet lezen ofzo, hij zegt zelf dat ze de loonwerker maar laten komen want dat is lekker makkelijk. als je die tank gebouwd hebt en hij doet het goed moet je er gewoon lekker mee rijden want dan hoef je geen loonwerker kosten te betalen enzo. en als je hem verkoopt kan je beter je uren niet tellen want anders heb je geen dikke winst met je sommige snappen het nooit.
dx11
Ik heb geen bedrijf, geen land, geen trekker alleen maar een tank.

Ik ga de tank niet an mijn vader geven, dat vindt ik een nogal duur kado. 😛

Als mijn vader hem over wil nemen kan dat natuurlijk wel voor een makkelijke prijs, maar dat wil hij niet, hij heeft maar 1,5 hand, en het zijn werk eval wel met koeien voeren, en al het kuilen wat we nog allemaal zelf doen.

Idd reken ik mijn uren niet, als ik maar weer aan een leuke winst kom is het mij best. Dan heb ik een mooi project gehad, mijn tijd leuk opgevuld, en hopelijk een mooi product neergezet.

Wie weet heb ik over 10 jaar Veenhuis en Kaweco wel kapot geconcurreerd 😃 hahahah
eppo
Je weet maar nooi kijk maar naar spriensma met de roelema. als het plan maar goed is
Deur324
Dat is waar maar dan moet je er eerst wel wat geld in steken en niet alle mensen of boeren in dit geval hebben dat er voor over omdat ze denken dat het toch nooit werkt snappie.
fendtjuh
Ik denk dat jij de enige bent die het niet snapt Deur...
Deur324
Vriend het is gewoon zo als jij een super machine willen maken dan moet je er ook wat voor uitgeven, het frame en banden kost nog niet super veel, ligt er maar net aan wat voor tank erop komt 5 kuub of 8 kuub bijvoorbeeld. maar de pomp en bemester kost klauwen met geld, een goeie dan voor een jako bemester van 5,5 breed ben je zo 8 a 10 ruggen kwijt als het niet meer is en niet iedereen heeft dat ervoor over.
fendtjuh
Hij maakt er gewoon een leuke en vooral goedwerkende nette tank van. En dat hoeft echt geen 8-10 ruggen te kosten, je bent handelaar of niet. Bemesters zijn er zat goedkoop, gewoon goed zoeken, slangen en andere slijtdelen vervangen en je hebt een goedkope. Tank heeft hij al enz.

En als jij zelf rijdt, je uren, trekker, gasolie, onderhoud, alles moet ook betaald worden. Jezelf rijk rekenen is voor mensen die weten dat het niet uitkan maar toch willen lijken alsof dat wel kan.
dx11
@eppo

Quote:
kijk maar naar spriensma met de roelema

Dat vindt ik nou mooie voorbeelden.

En het is er nu eerst nog maar een, gewoon voor de uitdaging, fun en omdat het kan. Ik vind het tot nog toe hardstikke mooi moet ik zeggen!
Je wil niet weten waar ik allemaal al ben geweest! Mick Heiboer, VMR enz,enz

En ja, het zal misschien geen goedkope tank zijn, en het is flink investeren maar je moet wel iets verkoopbaars maken.

Die 5 kuubs niet verzinkte tankjes op van die harde bolle banden met alleen een achteraansluiting verkoop je niet meer voor leuk geld!

Wel zijn er nog dingen waar ik over twijfel, zoals een zuigarm en zulk soort dingen.
eppo
Word een zuigarm wel extra gewardeerd ik zou het als een soort optie doen. dat je met iemand overlegt en dan zo aanpast aan zijn wensen dan doe je ook niet iets overbodigs. afgezien van het feit dat een tank met zuigarm aantrekkelijker is.
Deur324
Ik denk dat eppo wel gelijk hebt, straks wil je hem verkopen aan een boer en die zegt haal hem er maar van af want dan is de tank weer wat goedkoper. Ik denk dat het idd verstandiger is om het als optie te houden.
dx11
Ja, dat is zo. Maar als ik het als optie hou zal ik er toch een moeten aanschaffen, want anders is niet te bepalen waar de ophangpunten ed komen.

Maar ik doe het maar wel, want de boeren die een zuigarm hebben willen niet meer zonder. Ik denk dat toch snel de helft van de nieuwe tanken wel uit is gevoerd met zuigarm.

Dat is weer makkelijker als je iets op aanvraag levert, dan overleg je eerst wat de beste man er voorover heeft, en of hij het wil of niet. Nu is het gokken en hopen op het beste.
Deur324
Oke ja dat is ook wel weer zo, maar je moet wel foto's maken als ze de tank klaar is, ben wel benieuwd naar het resultaat. Maar ga je hem eigenlijk ook zelf uit proberen als ie klaar is. of jezelf verhuren als er iemand wil dat je gaat uitrijden.
dx11
Als iemand mij wil inhuren zal ik daarover denken. Maar onder de prijs van de loonwerker door gaan valt ook niet mee! Zeker niet met de Case of de dx, die hebben hun handen er vol aan, dus zul je de capaciteit nooit maximaal benutten.

Op zich wil ik hem wel een seizoentje zelf gebruiken, maar dan is het een 2e handse tank natuurlijk.
fendtjuh
Aan de andere kant weet je dan wel of alles écht goed is... want als koper moet je maar hopen dat alles werkt zoals het lijkt en of je zelfverzonnen constructies wel werken 😉

Maargoed, nieuwe is eraf inderdaad.
dx11
Ja, is ook zo. Maar de hef en zuigarm kan ik eval wel testen.

En voor hij in de zink gaat doe ik sowieso eerst een paar tankie's water om te testen.
Deur324
Oke ja dat is inderdaad wel slim van je ja, maar wat voor pomp zit er eigenlijk op en hoeveel liter zuigt hij eigenlijk. En weetje al wat voor bemester je er achter wil douwen.
dx11
Gewoon een vacuumpomp. Volgens mij is het een 8m3 pomp, maar die kerel waarvan ik hem kocht ij dat het 10m3 was.

Waarschijnlijk geen bemester, en anders in overleg met de verkoper.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4007 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!