Foto van een splinternieuwe Fendt 208 Vario TMS.. Foto is geplaatst door JJ op 06-01-2011 om 19:37:08, met 23 reacties.

Fendt 208 Vario

1.879 foto's van @JJ

JJ
Foto van een splinternieuwe Fendt 208 Vario TMS.

Reacties

MOOI-WARK
Gadver
ford8630power
208 😉
marcoMFFAN
Ik, john633 en roytieltjes hebben dit object verplaatst van Tractoren Fendt Onbekend (Poseren) naar Tractoren Fendt 208 Vario (Poseren)
guldner75
Echte woeste trekkers 😛
Mengeledriver
Pittig trekkertje.
Kwam weer goed uit de test van "Trekker"
ford8630power
Is die test ook nog ergens te lezen op internet?
Mengeledriver
Pff... Eff Googlen.
Misschien publiceren ze die niet op internet.
guldner75
Jah zeker ik vind het ook mooie trekkers om te zien 😛 alleen een klein vaag storingkje ...
Pascal
Alleen geen grote markt voor zo'n ding

Als boer kun je er net niks mee
ford8630power
Waarom niet dan? 110pk kun je wel wat mee lijkt me 😉
Pascal
Té licht

Pk's wel ja, maar heb dan toch liever een 300 serie
Deeretown
Goed uit de test?. Uitslag (alle punten meegeteld) GEMIDDELD!. Voor een trekker in de hoogste prijs categorie) mag dat best wel GOED zijn..........................
Fendt_favorit
Soow! Wie heeft die dan gekocht Jasper? Ik zag hem wel al bij Abemec staan!
Fendt_favorit
Aah, ik zie t al van wie ze zijn!

@ Pascal, hij teelt prei, sla enz. dus hoe lichter de tractor om tussen de rijen door te rijden, hoe beter he 😉
fendt-412
Prachtig trekkertje om te spuiten, aardappels poten en verzorgingswerkzaamheden. Ideaal zon trekker op een groter akkerbouwbedrijf.
maaien, schudden en harken kan ook prima met zon trekker. Verkoop van deze en de hele 200serie valt me 100% mee als ik dat zo zie op TF.
Bart Arion
@fendt_favorit
hij teelt alleen maar sla 😉
Pascal
@fendt-412

Quote:
maaien, schudden en harken kan ook prima met zon trekker.

Beetje duur ofniet?
maartendankers
Voor een groter akkerbouw bedrijf is zon trekker juist net niks... Trekker moet breed inzet baar zijn. Voor aardappels poten is deze trekker veel te licht.
fendtjuh
Och weet nog niet zo net, voor veel klusjes is dit denk ik wel handig, juist op de grotere bedrijven omdat die toch veel trekkers hebben...
fendt-412
Grootste pootgoedteler van nederland rijdt met twee JD 5820 voor een miedema snarenbedpoter. Hebben twee combinaties die ieder 150ha per seizoen poten. Rijden iets van 8-10km/u. Vraagt totaal geen vermogen.
tractorfan.nl/picture/224693/

Alle akkerbouwers hebben een Inter of JD van 80 pk voor staan, dus waarom kan dit niet? Juist mooi zon compacte 3cilinder, slinger je zo de bocht door.

Voor een voorraadrooier is zon trekker ook ideaal, zeer compact en toch de pk's onder de kap. Mocht de trekker te snel doorslippen, dan is verzwaren met een front of wielgewicht makkelijker dan een zware trekker lichter maken onder sommige omstandigheden. Met zon trekkertje kun je ook erg goed uien en bieten zaaien, schoffelen en andere pielwerkzaamheden.

Grotere akkerbouwers hebben juist wel weer trekkers voor het zware werk, kleinere akkerbouwers moeten inderdaad wel breed inzetbare trekkers hebben. Is de 300 of 400 misschien geschikter.

@Pascal
Als je maar genoeg uren maakt weet ik dat nog wel niet. Aanschaf is wel duur, maar als je een Fendt hebt, onderhoud misschien drukken en ook nog eens zuinig kunt rijden icm vario. Wanneer je genoeg uren maakt kan het op den duur wel uit. Kun je wel zeggen dat je een oude inter oid kunt kopen, maar dan kun misschien snellen naar de dealer brengen, of je moet je eigen uren gaan rekenen dat je aan het sleutelen bent.
Zon trekker heeft toch wel pk's, wil ook prima voor een voermengwagen. Past hier denk ik nog wel aardig op het bedrijf. 309 maakt hier ook 1000uur op jaarbasis, met schudden harken, voeren nog wat werkzaamheden. Weet ik niet of het goedkoper is om 5mindere trekkers te hebben staan ipv 2 goeie.
Pascal
@fendt-412

Ja oké voor grote boeren is dit misschien wel wat, dan kan zo'n ding voor de kleinere werkzaamheden misschien wel uit.

Vind dit dan wel weer ideaal voor berm/kaswerkzaamheden
JJ
Even ter verduidelijking deze tractors zijn niet van het bedrijf waar ik voor werk. Maar een IJsbergsla teler.
fhouwen.nl/

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 208 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!