Schlüter Super Trac 3000TVL-LS :). ééntje van gebouwd...En dan weet je nog niet eens welke motor erin ligt... Want de bronnen spreken elkaar tegen. Volgens de

Schlüter Super Trac 3000TVL-LS

1.721 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Schlüter Super Trac 3000TVL-LS 😄. ééntje van gebouwd...

En dan weet je nog niet eens welke motor erin ligt... Want de bronnen spreken elkaar tegen. Volgens de "Schlüterbijbel" ligt er een MAN 11.4liter motor in van 280pk. Maar in het nieuwe typenboek word gezegt dat er een Mercedes Benz 11.9liter motor in terug te vinden is met 290pk. Oorspronkelijk is de trekker verkocht onder het type Super Trac 2500VL-LS.

EDIT: dit is geen Super Trac 3000TVL-LS, maar een originele 2500VL-LS, serienummer gaf bevestiging, dit is nummer 012 en de 3000 zou 014 zijn 😉

Reacties

dookie
Hoeveel pk is deze heer ? 😛
sebas deutz150
300pk, prototype toch ?
sebas deutz150
Ik, Schluterfan en NHSanderJD hebben dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Oldtimers (Poseren) naar Tractoren Schlüeter Super Trac 3000TVL-LS (Poseren)
fendttrekker
Nice 😄
Schluterfan
@sebas deutz150
ja en nee... beetje geheimzinnig weer allemaal 😃
deutzisthebest
En niemand is gaan kijken onder de kap wat erin ligt? 😃
Schluterfan
@deutzisthebest

Ik wist dit toen nog niet, toen ik deze foto nam. Anders had ik het wel gedaan ja. Maar ik ga er vanuit dat het om de Mercedes gaat, omdat het typenbuch een "update" is op de "Schlüterbijbel".
schluterman
@Schluterfan
Als dit de bewuste trekker die ij bedoeld simon zou er een MAN in liggen met 280 pk 😉
Schluterfan
@schluterman

Volgens het boek van Klaus is de trekker gebouwd in de periode dat Schlüter onderhandelde om trekkers te verkopen via het Unimog dealernetwerk en is er daarom een Mercedesmotor ingekomen. De trekker is echter verkocht geweest zijn aan Bundeswehr als "Super Trac 2500VL-LS" en zou ook dat schuifblad en dergelijke gehad hebben. Hij werd ook in de kleuren van Bundeswehr gespoten.

Waarom die trekker nu het originele moedergewicht kreeg en terug in de "Schlüter" kleuren gespoten is, is voor mij een raadsel...

De eigenaar van dit prachtstuk heeft ook nog een Super Trac 2000TVL en een Super 2500VL die 365pk doet op de aftakas... Dat is de ex-trekker van Heesackers, waar hij trekkertrek mee deed.
michiel1455
Ja onze buurman heeft een 3500 tvl en die had er voor de waterrem 340 pk maar daar licht een man motor en versnelingsbak onder
Schluterfan
@michiel1455

Van de Schans?
schluterman
@Schluterfan
Ach zo dan weet ik dat ook weer.Ik vondt het al zo gek want in het typenbuch staat dat er een man in lag maar als ik zo kijk in dat boek is dat moeder blok anders ik denk dat die van een profi-trak af komt.
schluterman
@Schluterfan
ik denk het wel simon. woon ij in deurne @michiel1455
Schluterfan
@schluterman

In het nieuwe boek staat alleen nog Super Trac 2500VL LS, maar er stonden *** bij met verwijzing dat die eerst gebouwd was als 3000TVL-LS in maart 88. Trekker is dan omgebouwd in 89 en verkocht aan Bundeswehr 😄. In het ouwe boek staat dat er een MAN in ligt.

Je moet eens in kijken in het boek "Schlüter traktoren im einsatz" van Klaus Tietgens, dat fotoboek, op pagina 165, die trekker en die op de foto hierboven zijn 1 en de zelfde 😄
schluterman
@Schluterfan
Je hebt gelijk simon
Kareltje
Een motor van Das Haus in een Schlüter. Dat is een goede combinatie. Een Benz is wat mij betreft synoniem voor het beste van het beste. Maar daar zullen het vele niet mee eens zijn denk ik.
rick11441
@ kareltje ik zou meer geneigd zijn naar MAN deze heren bouwen geen nieuwe motoren maar passen ze heel langzaam aan, onderdeel voor onderdeel om er zeker van te zijn dat ze een goede basis hebben en eventuele storingen altijd maar in één onderdeel kunnen zitten.
Schluterfan
@Kareltje

De ene heeft al betere ervaringen dan de anderen, en zo zal er altijd wel iemand zijn die je tegenspreekt denk ik. Mij hoor je niets zeggen over die motoren, omdat ik er gewoonweg geen ervaring mee heb. Ik heb het dan weer voor een echte Schlüter motor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 3000TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!