Een zeldzame Super E750. Deze trekker wist ik al geruime tijd staan. De plannen om de kopen waren er, en ik was eigenlijk van plan deze week terug te gaan en de trekker te kopen... Maar er was er mij

Schlüter Super E750

1.723 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Een zeldzame Super E750. Deze trekker wist ik al geruime tijd staan. De plannen om de kopen waren er, en ik was eigenlijk van plan deze week terug te gaan en de trekker te kopen... Maar er was er mij eentje te slim af, zodat ik deze heb moeten laten gaan 😞.

De zoektocht naar oude Schlüter Super met 6cilinder gaat dus verder...

Om er eentje te vinden in de staat zoals deze, wrak qua uitzicht, technisch een pareltje, zal heel moeilijk zijn. Er word haast een echte jacht gemaakt op dit soort trekkers, waar met soms grote sommen geld word gesmeten 😞. Hopelijk vind ik ooit mijn gedroomde kleine Schlüter 6cilinder 😄

Reacties

sebas deutz150
Zit veel werk aan om heb weer mooi te krijgen. jammer dat er iemand voor je was.
Fendttrisixfan
Zo zie je maar dat als je zinnen op iets staan om te kopen dat je nooit lang moet wachten
sebas deutz150
Dat is zeker. waarom had je niet gezegt tegen die man dat die de trekker vast moest houden voor jou ?
Schluterfan
@Fendttrisixfan

Nee klopt. Maar er was hier geen haast bij. De eigenaar moest ook eerst wat anders hebben. Ik wist van die andere persoon dat hij er ook interesse in had, maar die had paar maanden terug een andere trekker gekocht, zodat deze eigenlijk weer "te koop" was. We wouden ook eerst nog beetje tijd nemen, omdat moeder de vrouw hier er niet zo voor was (vrouwen, altijd last hebt ge daar mee, op dat gebied dan toch!!!!!). Maar thuis werd er niet gezegt dat ik niet mocht kopen, dus was ik van plan de trekker zelf te kopen, en niet mijne pa. Er werd ook geen reclame gemaakt dat die trekker eventueel wel weg mocht, dus moest ik me eigenlijk niet ongerust maken.

Tot ik eind vorige week in Frankrijk 2 Schlüter trekkers van het type Super E6600V te koop wist staan. Naar horen zeggen had die eigenaar er heel wat reacties op gekregen en bezoekers gehad. Ik wou begin deze week naar deze trekkers oko gaan kijken, maar op het Duitse Schlüter forum was al bekent gemaakt dat die trekkers in erbarmelijke staat waren en de eigenaar er veel geld voor wou.

Ik begon wat schrik te krijgen en wou van de koop nu werk maken, maar helaas... de andere persoon kocht hem dan toch, en zo moet ik maar mijn zoektocht verder zetten. Onmogenlijk is die niet, maar het is heel moeilijk zo'n trekker in vrij technische goede staat te vinden. Om een voorbeeld te geven, een Schlüter 6cilinder kompleet reviseren gaat heel gemakkelijk naar de 10000euro... En dan moet je nog beginnen aan de versnellingsbak als die oko niet goed is, het spuiten, plaatwerk...
Schluterfan
@sebas deutz150
Die man wist heel goed dat ik hem wou. Hij had zelfs een prijs voorgesteld, waar ik mee akkoort was. Het probleem is, dat de andere persoon zowel een vriend van mij is, als van de inmiddels exeigenaar van deze trekker. De eigenaar had het mij ook gezegt, van ja die andere krijgt voorang, omdat ik hem goed ken, en er geen ruzie mee wil.

Dit is ook heel begrijpelijk. Moest ik die trekker van voor de persoon die hem nu gekocht heeft weggekaapt hebben, zou hij dat ook niet fijn gevonden hebben. Ik ben daarom ook niet kwaad op die persoon, die tevens een vriend van me is, dat hij hem gekocht heeft, want ik wist dat hij em ook maar al te graag wou.

Maar als je vriendschappen in het gevaar stelt voor een trekker, dan vraag ik em af waar ik mij mee bezig zou houden. Dan heb ik liever verder te zoeken, en ondertussen te sparen, en wie weet vind ik nog iets beter.
rudy
Ja ,de eerste indruk was veel werk aan deze trekker tot je hem hoorde starten en draaien.Echt jammer dat je hem niet hebt Simon.
Fendforever
Hoeveel pk heeft zo'n een dan?
Deutz-5006
Die trekken zeker wel goed zo'n 6 pitterje?
sebas deutz150
Hoeveel uur heeft deze trekker dan omdat jullie zeggen dat hij technische in goede staat is ?
Schluterfan
@Fendforever
75pk in duitse normen, 85 in SAE normen.
Schluterfan
@sebas deutz150
Urenteller stond stil... op 9000, mara die werke nie meer, dus uren zat waarschijnlijk.

Motor starte heel goed, pomp was nog gelood, de versnellingsbak was gereviseerd bij PLCT in roeselare...
sebas deutz150
Die duiste norm is toch wat je netto aan de grond zet. helaas door NH en andere merken geeft ieder merk zijn pk's van de motor op. dus je moet als tijd 10-15% er afhalen zodat weet over wat je praat.
guy
Das deze uit de regio van de pinte?
Schluterfan
@guy

Ja idd, das deze.

Ik weet nog een Super E6600V ook staan van 76, miss moet ik maar eens naar die kijken, maar dies net zoals deze ook niet echt "te koop", maar met te gaan kijken doen we niets verkeerd 😉.
schluterman
@Schluterfan
al maak je er maar een paar fotos van simon 😉
Schluterfan
@schluterman

Dat zal ik zeker doen Joris!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super E750 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!