Foto van een Fendt 820, met een fatsoenlijke Siwa 370. Foto is geplaatst door BoervanHarten op 27-10-2011 om 22:20:14, met 19 reacties.

Fendt 820

BoervanHarten
Foto van een Fendt 820, met een fatsoenlijke Siwa 370

Reacties

maartendankers
Vind ik leuk, alleen wel een beetje laf met die schotjes naar beneden 😃
Koentjuh
Gedurfde combinatie tijdens de mais dit jaar 😃
maartendankers
@Koentjuh

generaliserenkunjeleren.nl
BoervanHarten
@maartendankersNou, met de omstandigheden hier in denemarken, wil je de wagen niet te vol hebben, en tevens zit je hier met redelijk lage kabels dwars door velden heen, en als dan de schotten om hoog staan, kun je zomaar ineens extra koper onbedoeld meenemen 😛
maartendankers
@BoervanHarten

En dan is een grotere trekker ervoor geen optie? 😛

Zon wagen hoort eigenlijk drukwissel en een liftas te hebben. Dan kan je met een kleine trekker al veel meer als het nat word.
BoervanHarten
@Koentjuh kwam ik vandaag al achter jah, op een iet wat vochtig perceel, 2 trekkers nodig gehad om mij weer op gang te krijgen....
Koentjuh
@BoervanHarten

Beetje nattigheid en dan heb je het ook dik voor mekaar met zo'n wagen haha
BoervanHarten
Grotere trekker is een optie, maar euh.... wie betaald? 😛 en daarbij, de grootste trekker stond op de bult, dus dit was de enigste passende trekker er voor. er rijd ook nog een 818 vario met een verbouwde rapide 3000, die moet er nog harder aan trekken. De andere rapide 3000 die mee rijdt en waar ook een 820 voor staat kan inderdaad de liftas maar wordt niet gebruikt. van deze wagen, die siwa, kun je de dissel nog om hoog of omlaag drukken, maar de trekker heeft niet genoeg hydrauliek aansluitingen om die functie te kunnen gebruiken
BoervanHarten
@Koentjuh
en het erge was.....

het was met een lege wagen......
maartendankers
Liftas word niet gebruikt? Dat is juist net het mooie van zon wagen. Als het net wat natter word in het land trek je de voorste as wat op en dan krijg je net wat meer druk op de achteras van de trekker.
Koentjuh
@BoervanHarten

Ai ai, achja heb je mangs! 😛
BoervanHarten
@maartendankers

aan de voorkant beginnen met laden, en de chauffeur van de hakselaar je laten vertellen waar hij je wilt hebben is ook een optie 😉 je kunt met een rapide toch niet goed achter in de wagen kijken, dus geeft de chauffeur van de hakselaar wel aan waar hij je wilt hebben
maartendankers
Dat klopt allemaal wel, dat gebeurt hier ook maar die liftas kan zoveel schelen.
maartendankers
Wij rijden thuis hier mee, trekker is dan wel veel groter maar vroeger stond er een JD 7810 voor en die kon toen al veel meer dan de meeste wagens hier in de buurt... Als het nat word speel je wat met de liftas zodat de banden nooit gaan schuiven en de trekker druk op de achteras houd.
BoervanHarten
Grotere trekker en een kleinere wagen, ja zo kan ik het ook 😛 maar feit blijft wel dat deze fendt trekkers genoeg vermogen hebben, maar toch te weinig gewicht op de achterwielen hebben. De manager van het bedrijf zit er over te denken om of water in de banden te doen, of wielgewichten aan te schaffen voor de trekker die op dit bedrijf hoort.
maartendankers
Wagen is een kleine 60 kuub dus veel kleiner is ie niet dan deze met Schotten naar beneden.
rene-fendtfan
@boervanHarten bij wie komt deze trekker vandaan? zie ik daar van iperen sticker op de kap zitten ? 😛
BoervanHarten
Je hebt goeie ogen rene, dat klopt als een bus 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!