Foto van een Lely lotus 900 Profi, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door PieterH op 26-01-2012 om 19:33:12, met 17 reacties.

Lely lotus 900

PieterH
Foto van een Lely lotus 900 Profi, bezig met poseren.

Reacties

newholland m100
Kwaliteit en capaciteit !
StefanZ
Mooi spul is dat, ook handig dat hij in de hef hangt.
newholland m100
@StefanZ

waarom handig in de hef? Het werkt zeker mooi, maar wat zou het verschil zijn met in trekhaak?
Fendtvent94
Wij hebben er thuis een met een trekoog. Dat werkt op zich wel aardig, maar je moet elke bocht zo verschrikkelijk ruim nemen! Scheelt het nu nog een beetje als de schudder zo in de hef hangt?
StefanZ
Hij volg beter al hangt hij in de hef, wij hadden eerst ook met trekhaak, nu een die in de hef hangt. Dit werkt veel mooier.
PieterH
Machine is 1 meter korter. Draaicirkel is kleiner, machine is zeer goed volgend achter de trekker. Bok hangt vast in de hef, waardoor je geen last heb dat je met krap draaien je chassis raak bijvoorbeeld.
gerrit power
In de hef zou je scherper moeten kunnen draaien doordat draaipunt verder naar achter ligt.

Alleen je moet denk wel rekening mee houden met de aftakas.
boer
Mike deze serie loop veel mooier achter de trekker aan in de bochten bij die zwarte streep in dat drame daar is het scharnierpunt dus hij gaat een heel eind om in de bochten werk heel mooi!
PieterH
@gerrit power, bok hangt vast in de hef, dus kan niet draaien. Geen last met aftakas etc.
newholland powers
Wij hebbe tuis een 1020 en die volgt ook heel mooi maar de voorkant van de schudder zwenkt best wel uit als je een bocht neemt op straat
t6080
Wij hebben er van elk een maar dan een 1020 maar ik vind dat je met die in de trekhaak in het land makkelijker kan draaien je kan ook glijk weer trug op het kopend zonder een stukkie niet te schudden. maar met die in de hef hankt kom je weer veel makkelijker een dam op
newholland m100
Hebben ook 1 in de hef, kan zo kort draaien als je rap in bocht gaat soms dat 1 van de achterwielen de lucht in gaat hebbek al gemerkt, gebeurt in scherpe bochten op da baan
Johndeere6210r
@newholland m100

Dan moet er al heel wat veranderd zijn aan kwaliteit van dat merk. Wij hebben vroeger zo een 4 elements schudder gehad van Lely, was ook een lotus dacht ik maar daar waren wij niet tevreden van ze. Tweedehands hadden wij die gekocht. Dat frame was allesbehalve stevig! De elementen kwamen los van het frame, tanden vlogen eraf zo snel de trein rijdt! Het was ieder jaar een verassingspakket in onze pak hooi! Dikwijls zat er een tand in ons hooi. Dat element hebben we toen terug gemaakt. Het jaar derop het andere element eraf! Dan hebben we dat stuk ijzer maar verkocht! We hebben dan een Kuhn gekocht en ik moet zeggen dat is veel steviger en degelijker gemaakt dan Lely!
newholland m100
@Johndeere6210r
vorige was ook 4 elements (met grote rotors, mss bij jullie kleine rotors?), het beschermingskader is ook veel gelast geweest en uiteindelijk er af gehaald, maar anders nooit tanden verloren (wel stukken tand die afbraken, kan aan chauffeur gelegen hebben, mijn vader en ik hadden zelden last van opa elke keer op nieuw) of grote kosten aan gehad.
ik zou geen kuhn willen hebben met de zelfde breedte (10m) als onze lely nu, kuhn is mij veel te veel onnodige knikpunten in die alleem maar kunnen slijten wat om duur voor zorgt dat frame "slap" wordt, oom heeft 1 lopen en naar stevigheid toe is lely stappen voorop en van het schudden op zich zijn we ook tevreden, het is vooral capaciteits machine en dat hebben we zeker nodig.
johndeere3640fan
Wij hebben ook zo eentje staan, 9 seizoenen mee gedraaid en geen verkeerd woord over te zeggen. Hij neemt wel de binnenbocht ja maar dat is een kwestie van uithalen. Nu krijgen we binnenkort een nieuwe lely 1020 die in de hef hangt. De 900 hing in de zwaaihaak.
Valtrapowerr
@gerrit power

ik kan het buitenste element bijna stil laten staan in de bocht met onze schudder, dit werkt bijna nog beter als een gedragen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely lotus 900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!